Mózeséknek miért kellett 40 év, hogy átkeljenek a Vörös-tengeren, mikor a leghosszabb út amit gyalog meg lehet tenni, kb 2 év napi 8 óra sétával? (Magadan - Cape Town 22387km)
Egy bibliamagyarázat szerint Áron -Mózes tiltása ellenére- a kivonulás után megtámadta az "ígéret földjét", ahol véres veszteséget szenvedett.
Azért kellett 40 évet vándorolniuk a pusztában, hogy felnőjön egy új harcra képes nemzedék.
Azok a kémek, akiket elküldtek Kánaán földjére, majdnem mindegyik elcsüggesztette a népet. Pedig Isten győzelmet ígért.
Negyven napig kémkedtek, és a napok száma szerint negyven esztendeig kellett a pusztában vándorolniuk.
4Mózes 14,34
A napok száma szerint, amelyeken megkémlelték a földet ([tudniillik] negyven napon, egy-egy napért egy-egy esztendő), negyven esztendeig hordozzátok a ti hamisságotoknak büntetését, és megismeritek az én elfordulásomat.
Szia
A szüntelen Istennel való szembeszegülés miatt kellett vándorolniuk a pusztában, sőt a 20 éven felüliek be sem mehettek az ígéret földjére az állandó lázingásuk miatt. Az egész 4Mózes 14. fejezet erről ír. De a lényege a (40 éves) a vándorlásuknak ez: "Jehova ezután ezt mondta Mózesnek és Áronnak: „Meddig zúgolódik még ellenem ez a gonosz közösség? Hallottam, hogy mit mondanak rólam az izraeliták. Mondd meg nekik: »Így szól Jehova: ’Hallottam, hogy mit mondtatok. Pontosan azt fogom tenni veletek, amit mondtatok! Olyan biztos ez, mint hogy én élek! Ebben a pusztában fogtok meghalni, igen, minden 20 éves és annál idősebb személy, akit nyilvántartásba vettek, mindenki, aki zúgolódik ellenem. Egyikőtök sem megy be arra a földre, mely felől megesküdtem, hogy ott fogtok lakni, kivéve Kálebet, Jefunné fiát és Józsuét, Nún fiát.
A gyermekeiteket viszont, akikről azt mondtátok, hogy zsákmányul esnek, őket beviszem, és ők meg fogják látni azt a földet, amelyet ti semmibe vettetek. Ti azonban ebben a pusztában fogtok meghalni. Fiaitok pedig pásztorok lesznek a pusztában 40 évig, és felelniük kell a hűtlenségetekért, míg egytől egyig meg nem haltok a pusztában. Egy-egy napért egy-egy évet számítok. Mivel napon át kémleltétek ki azt a földet, így 40 éven át fogtok felelni a vétketekért, hogy megtudjátok, mivel jár az, ha szembeszegültök velem." 4Mózes 14:26-34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!