Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténynek vallom magam....

Kereszténynek vallom magam. Ez bűnnek számít?

Figyelt kérdés
A barátaim okkult emberek és New Agesek, utálom az összes megszólalásukat ami a spiritualitással és főleg a reinkarnációs téveszméikkel kapcsolatos. Utálatos a beszédeik. Mit tegyek? Lehet azért utálom mert a Sátán visszhangját hallom benne? De a személyüket szeretem

2023. okt. 2. 10:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%

Annak vallod magad, aminek akarod, ha az nem alkotmány- vagy törvényellenes.

A kereszténység nem az.

Ne beszélgess a barátaiddal hitbeli kérdésekről. Inkább az időjárásról, a másik nemről, a szexről, ...

2023. okt. 2. 10:49
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen,mert sors és elvközösséget vállalsz egy olyan szervezettel és vallással ami ha vallástörténelmet és nem "hittant" tanítanának akkor mindenki számára nyilvánvaló lenne,hogy egy összelopott,plagizált humbug az egész amit kizárólag az emberek megnyomorítására és a rajtuk való uralkodás miatt hozták létre.
2023. okt. 2. 10:51
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
A legszomorúbb az,hogy a keresztlények nincsenek tisztában azzal milyen tulajdonságokkal rendelkezik az az isten, akit imádnak. Ez az isten a vér és a bosszú istene, aki gyermekek, nők, idősek, fiatalok megölésétől sem riadt vissza.
2023. okt. 2. 10:53
 4/14 anonim ***** válasza:
44%
Az baj inkább, hogy kereszténynek vallod magad ésez abban merül ki, hogy utálkozol.
2023. okt. 2. 11:12
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
azt kéne inkább belátnod hogy ugyanúgy lehet a te vallásod is "téveszmés" mint amikben épp te nem hiszel. mindenre faszán megtanít a nagy világvallásod csak épp arra nem hogy legyél elfogadóbb másokkal, és tartsd tiszteletben a nézeteiket. nem vagyunk egyformák, nem is kell annak lennünk
2023. okt. 2. 17:44
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Ha bűntudatot érzel azért,mert te Krisztust követed, akkor nem is igazán követed Őt. Inkább egy vallási irányzetot követsz.

Az,aki Krisztust a szívében viseli olyan,mint aki a világ kormányzatának pecsétgyűrűjét viselné a jobbján.

Nem szükséges jellemző módon beszélni Krisztusról,a Biblia szellemiségéről!

Szükségesebb ÉLNI aszerint. Az beszédesebb minden szónál!

Amikor környezeted eszement butaságokat szajkóznak körülötted(rendszerint a te bosszantásodra), nem hasznos beleszólnod. Olyankor,-mint a tucatnyi hiéna- rádrontanak s szét szeretnének tépni.

Óvakodj az ilyen helyzetektől!

Hitedről,reménységedről CSAK négyszemközt beszélj velük,amikor arra nyitottak.(Nem járja,hogy négyőtök egy-egy szemét leregaszd,hogy beszélhess!)

2023. okt. 2. 19:18
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

"Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ. Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják. S ezt mind az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem. Ha nem jöttem és nem tanítottam volna őket, nem volna bűnük. De így nincs mentségük bűneikre. Aki engem gyűlöl, Atyámat is gyűlöli. Ha nem vittem volna végbe olyan tetteket közöttük, amilyeneket senki más nem vitt végbe, nem volna bűnük. De látták ezeket, mégis gyűlölnek engem is, Atyámat is. Mert teljesednie kell a törvényükben olvasható jövendölésnek: Ok nélkül gyűlöltek. Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok." (Jn 15: 18-27)

(Jézus)

2023. okt. 2. 21:14
 8/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:
40%

Nem bűn. A New Age-es okkult mágikus tévtanítások követése a Sátán követése.

Óvakodj a New Age démoni praktikáitól, hisz a hazudság atyját, a Sátánt engeded be magadba. Kövesd Jézust, mert Szent Pál ezt írja: “Ti nem ihatjátok az Úr kelyhét is, meg a sátán kelyhét is. Nem részesedhettek az Úr asztaláról, meg az ördögök asztaláról” (1Kor 10,21).

“Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam” (Mt 5,10-11)

Rágalmak.

“Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet.” (1Jn 4,8)

2023. okt. 3. 08:56
 9/14 anonim ***** válasza:
A keresztények istene a népek pusztítója! " Felkelt az oroszlán az ő tanyájából, és a népek pusztítója elindult; kijött helyéből, hogy elpusztítsa a te földedet; városaid lerontatnak, lakatlanokká lesznek. Jeremiás könyve 4. rész 7.
2023. okt. 3. 09:58
 10/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Látom nem ismerjük az Újszövetséget. Az ószövetségi büntető istenkép helytelen, bár az Úrnak megvan a hatalma hozzá. Mint írtam, Isten a szeretet.

2023. okt. 3. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!