Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos szituációkban nem...

Vallásos szituációkban nem vallásosként mi az elvárt viselkedés?

Figyelt kérdés
Vannak vallásos (főként keresztény) rokonaim és ismerőseim akikkel néha sok időt töltünk együtt. Rendszeresen imádkoznak (pl. minden étkezés előtt), "dicsértessékkel" köszönnek stb. Én magam nem vagyok vallásos ilyen formában (legfeljebb a magam módján hívő), és kellemetlenül érzem magam ezekben a szituációkban. Megjátszani nem fogom magam a kedvükért, de megsérteni sem szeretném őket. Ti hogyan kezelnétek az ilyen helyzeteket?

2023. szept. 25. 11:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

1) Aki nem valós dolgokat képzel, én illúziónak nevezem.

2) ugyan az, lényegtelen pont, így is meg van ez a szintű elvárás.

3) úgy érzem ha egy muzlimmal kellene leülnöd egy asztalhoz vagy csak egy indiai figurával, lehet nem ezt mondanád.

Ha neked illúzióid vannak, akkor csak idő kérdése, hogy mikor akarod a többi embert is belevonni.

2023. szept. 29. 01:10
 12/16 anonim ***** válasza:

11

3. "úgy érzem ha egy muzlimmal kellene leülnöd egy asztalhoz vagy csak egy indiai figurával, lehet nem ezt mondanád."

Rosszul érzed, számtalanszor ültem már egy asztalnál muszlimokkal és egyéb "csak egy indiai figurával", mégis ezt mondom. Gyerekes hülyeségeket beszélsz és nőjél fel.

2023. szept. 29. 03:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a semmibe beszélsz, mert nem tudod bizonyítani amit mondasz.

"Gyerekes hülyeségeket beszélsz és nőjél fel."

Az gyerekes baromság hogy másoknak más a kultúrája?

Ha meg nem tiszteled meg (főleg keresztén, kultúrák viselkednek így), akkor zokon veszik.

Kereszténység az elmúlt évtizedben felvették ezt a hiperérzékeny viselkedést.

2023. szept. 29. 06:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem nagyon érdekel. Hagyom hogy befejezzék, és ennyi. Max kijelentem hogy ateista vagyok
2023. szept. 29. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:

13

"Szerintem a semmibe beszélsz, mert nem tudod bizonyítani amit mondasz."

Persze, hogy nem tudom bizonyítani, ahogy itt senki semmit. Ezért is csodálkozom, hogy ilyeneket hozol fel, hogy szerinted én mit csinálnék.

Pedig igen, több mint 25 éve (és életem nagy részében) külföldön élek, és sokszor ültem egy asztalnál muszlimokkal (és szíkekkel, hindukkal is, ha mindenáron az "indiai figurák" vannak a begyedben).

"Ha meg nem tiszteled meg (főleg keresztén, kultúrák viselkednek így), akkor zokon veszik.

Kereszténység az elmúlt évtizedben felvették ezt a hiperérzékeny viselkedést."

Igen, mindennek az alapja a kölcsönös tisztelet, és az a gyerekes, hogy ezt sérelmezed. Te mit szólnál, ha valaki az ateista szokásaidba akarna beleszólni, aztán fel lenne háborodva, ha te azt követeled, hogy tartsa tiszteletben?

2023. szept. 30. 00:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Cope

2023. szept. 30. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!