Az ateisták a Túlvilágban meg a Halál utáni dolgokban sem hisznek, vagy csak Istenben nem?
Még egyszer: KELL, hogy legyen értelme?
Mert ismét csak ezt kérdezted.
Fogd már fel, hogy nem kell!
Azért van, mert kialakult. Valószínűleg magától, azért nincs benne semmiféle logika.
Igen, sajnos csinálok.
De én (elvileg) egy értelmes lény vagyok, nekem általában van célom. A világegyetemnek meg nincs.
Például időnként, amikor látom, hogy nem értelmes emberrel vitatkozom, de mégis próbálom meggyőzni.
Vagy csinálok valami olyat, ami jó, de tudom, hogy 2 perc alatt tönkre fogják tenni.
Hát, ezeket könnyű elengedni, én rá szoktam hagyni, ha totál értelmetlen a beszélgetés, mert úgysem fogjuk egymást meggyőzni (tipikusan a politika ilyen).
Legutoljára a homokváram volt ilyen, amit felépítettem, és pár perc múlva valami hülye szétrúgta... :o)
Hát, nem nagyon.
Ha létezik reinkarnáció, azt valamilyen isten irányítja, különben nem tudna különbséget tenni a jó és a rossz között.
A buddhisták szerint meg nem, valószínűleg, nekik sokkal kifinomultabb tanításuk van erre vonatkozóan, mint neked, s többségük ateista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!