Ha ismerek itt papot a GyK-n, aki papnak mutatkozott be és van is olyan nevű pap a papok között, meggyónhatok neki itt privát üzenetben?
APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS
Közeledj Hozzám, és legyünk édes kettesben. Tegyél félre minden figyelemelterelő dolgot, és hadd töltselek meg a szeretetemmel és a kenetemmel, hogy megerősítsem az egységünk kötelékét. Gyere, és részesülj egy nagy adag bátorság töltetből, ahhoz, hogy magabiztosan és higgadtan tudj továbbmenni. Gyere! Jeremiás 29:11-13 Hiszen én jól tudom, mit tervezek a számotokra — mondja az Örökkévaló —, s ezek a tervek békességről és felvirágzásról szólnak, nem pedig nyomorúságról és bajról. Olyan jövőt szántam nektek, amelyben jót várhattok. Akkor majd segítségül hívtok, hozzám jöttök, és könyörögtök — én pedig meghallgatlak titeket, és teljesítem kéréseiteket. Kerestek majd engem, és meg is találtok, mert teljes szívvel-lélekkel kerestek.
Akkor a Biblia miért írja, hogy a bűnöket meg kell vallani? Csak viccből, ha elég magunkba is lerendezni?
12.Hsz!
Ha Istennek vallod meg,akkor az nem "magunkban való lerendezés"!
Hol tanácsolja Jézus,hogy bűneinket egy papnak kell kifecsegni?
Mi köze a bűneinkhez egy bűnös embernek?
Jézus sehol. Viszont Szent Jakab ezt írja: “Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése.” (Jak 5, 16)
Jézus ezt a hatalmat adta apostolainak: “Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: "Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."” (Jn 20, 22)
Az Úr hatalmat adott apostolinak a bűnök megbocsátására.
E szentség gyakorlata sajnos viszonylag későn alakult ki. Tehát az őskeresztény időben nem létezett; csak a különböző szolgálatok és vezeklések az elkövetett bűnök bocsánatáért.
Jakab apostol írása NEM a gyónásra vonatkozott,hanem arra,hogy amit egymás ellen vétettünk,ugyanazoknak az embereknek kell megvallanunk,és lerendeznünk velük.
Jézus azért tudott megbocsájtani,mert TUDTA a Szentlélek által,hogy Isten kinek bocsájtott meg. NEM a bűnbocsájtás jogát ruházta át követőire,hanem a Lélek által egy látást szerezhetünk.
Ki bocsájthatja meg a mi bűneinket?
"Az írástudók és farizeusok elkezdtek tanakodni: „Kicsoda ez, aki ilyen káromlást szól? Ki bocsáthatja meg a bűnöket, ha nem egyedül Isten?“(Lk 5:21)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!