Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi alapján válasszak gyülekeze...

Mi alapján válasszak gyülekezetet, ahová járhatnék?

Figyelt kérdés
Az egyiknek a hitvallása egyezik az enyémmel, viszont bocsánat a kifejezésemért, de "élettelen" a közösség. A másiknak a hitvallásával nem mindenben osztozom, viszont jó a közösség.
2023. szept. 11. 06:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Én Jézust kérdezném ezügyben is. Ő csak tudja igazán, hogy hol a Te helyed... Ahova a szíved visz 😘
2023. szept. 11. 06:58
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

Mindenki a saját felekezetét ajánlaná. Ennek nincs értelme, ezért csak általános tanácsokat írok:

-Olvass sokat! Lehetőleg Bibliát, egyetemesen elfogadott hitvallásokat, nagy jelentőségű teológusokat!

-A közösség is fontos az adott gyülekezetben. Ha nem találod ott a helyedet, nem szívesen fogsz járni.

-Szektába ne menj! Aki azt tanítja, hogy mindenki tévhitben élt, amíg 15

2023. szept. 11. 09:44
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Lemaradt a vége. Szóval:

Mindenki a saját felekezetét ajánlaná. Ennek nincs értelme, ezért csak általános tanácsokat írok:

-Olvass sokat! Lehetőleg Bibliát, egyetemesen elfogadott hitvallásokat, nagy jelentőségű teológusokat!

-A közösség is fontos az adott gyülekezetben. Ha nem találod ott a helyedet, nem szívesen fogsz járni.

-Szektába ne menj! Aki azt tanítja, hogy mindenki tévhitben élt, amíg 150 éve meg nem alakult az ő felekezetük, ami teljesen új dolgokat tanít, az legyen gyanús!

2023. szept. 11. 09:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem járok gyülekezetbe, de szerintem az alapján érdemes keresni, ami Jézus legfőbb parancsa. Azaz olyan közösséget keress, ahol nem csak papíron, hanem valóban jól érezhetően a szeretet a legfontosabb és nincs ítélkezés, elkárhozással való fenyegetőzés, kirekesztés, kiközösítés és hasonló dolgok.
2023. szept. 11. 10:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg egyetértesz egy felekezet hitvallásával, akkor nyilván hozzájuk csatlakozz.

Ha úgy érzed a legközelebbi gyülekezetük nem olyan amilyet szeretnél nézz szét, hátha van másik gyülekezetük nem túl messze.

2023. szept. 11. 16:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, első válaszolónak írok most. Az van, hogy kértem már sokszor félreérthetetlen jelet, álmot, bármit hogy hová kell mennem. Kértem imában is, de ezügyben csend van. Lehet hogy én sürgetem és várnom kéne, nem tudom.
2023. szept. 12. 04:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia ! Akkor legyél nyitott továbbra is a válaszra. Én már évek óta csak Jézussal járok, Őt követem. A lakóhelyünkön bárhol lehetünk közösségben egy jó beszélgetésre, hit építésre a Benne hívőkkel.

Amúgy, ahol jó a közösség és Neked nem tetszik vmi azért imádkoztál, hogy kapjanak Ők is világosságot rá?

Engem nem zavart semmi, amíg ott kellett lennem, amíg odavitt a szívem és ott táplált az Úr. Amúgy ahogy elnézem a gyüliket nem igazán tökéletes egyik sem... De, ha Jézus tanítványaként bárhol vagyunk Vele otthon vagyunk. Csak Őt kell figyelnünk, hogy Ő mit mutat.

2023. szept. 12. 07:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Hiszem, hogy minden keresztény felekezetben vannak megtért testvéreim. Az élettelen közösséget úgy értem, hogy nincsenek ilyen kis összejövetelek, mint bibliaolvasás vagy nehéz élethelyzetben lévő testvérekkel beszélgetés vagy ilyesmi. Örülök, hogy felhívtad a figyelmem, hogy imádkozhatnék értük. Szívem szerint járnám őket hol ide, hol oda. Egyik héten itt, máskor ott. Csak az úrvacsora kapcsán nem igazán elnézőek a más felekezetbéliekkel.
2023. szept. 12. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Anno volt, hogy én is több helyre jártam. Szóval, ha szíved visz nyugodtan menjél.

Úrvacsorázni otthon is tudsz, ha erre van indításod.... én már nem is tudom mikor vettem utoljára, viszont fohászban mosom a ruhámat Jézus vérével, hogy bevédjem magam a sötét erők ellen. Ahova szokot vinni az Úr arra a helyre is szoktam kérni Jézus vérét.

Az Úr adjon bölcsességet mindenben !

2023. szept. 12. 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt közösséget választasz,döntsd el, mi a célod egy közösséggel!

Néhány cél közül választhatsz:

1.Ahol üdvösséget(örökéletet)kapok. (Egyetlen felekezet sem adhat örökéletet,csak Krisztus!)

2.Jó,szeretettel teljes közösséget.(Hiába jó egy közösséget,ha ők önmagukhoz láncolnak s nem Krisztushoz vezetnek.)

3.Egy olyan közösség,akik szigorúan követik a Bibliát.(Krisztus nem szigorúan,hanem szeretettel követte Isten akaratát.)

4.Egy közösséget,ahol Krisztust tanítják és hozzá vezetnek.(Én ilyet keresnék.)

2023. szept. 12. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!