Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan kiállhatatlanul...

Miért olyan kiállhatatlanul erőszakosak a hittérítők?

Figyelt kérdés

Becsengetnek akár vasárnap délben is a házam kapuján és mondják a magukét... Nem érdekli őket, hogy ebédidő van és kihűl a levesem. A családom pedig vár az asztalnál. Ez több alkalommal előfordult.

Vagy vasárnap délután felébresztenek. Ez az egyetlen időpont, amikor délután tudnék egy kicsit pihenni, de ők felébresztenek. Addig nyomják a csengőt, ameddig ki nem megyek.

Kénytelen voltam miattuk megoldani azt, hogy a kapucsengőm lekapcsolható legyen.

Szembe velem a szomszédoknál kis gyermek van, délután lefektetik aludni.

Kiírták a kapura, hogy hittérítők csengetéssel ne zavarják. Annál inkább csengetnek, erőszakosan. Majd kötekednek azon, hogy a hölgy nem akar velük beszélgetni.

Hol lehetne ezeket feljelenteni?

2023. szept. 10. 14:02
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Még hozzá tenném, hogy családi házas környéken lakom, az egész utcában megugatják őket a kutyák, mert minden kapunál elidőznek, hosszasan csengetnek, sokáig várnak főleg akkor, ha látják, hogy otthon vannak a lakók (nyitva van például az ablak, a bejárati ajtó vagy mozgást látnak az ablaknál vagy az udvarban).

Legalább fél órán át hallatszik az utcában a kutyák hangos ugatása, ez is felébreszti az embereket, a kis gyermekeket.

2023. szept. 10. 14:10
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
Csinálj sátánista kapucsengőt. Tépj szét előttük egy Bibliát.
2023. szept. 10. 14:24
 3/14 A kérdező kommentje:

Azért azt nem akarom, hogy egy sátánista jel miatt felgyújtsák a házamat!

Egyébként, nem vagyok sátánista, csak nyugalmat akarok.

2023. szept. 10. 14:55
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Legközelebb széles mosollyal köszönj nekik úgy: szálem alejkum!
2023. szept. 10. 15:08
 5/14 anonim ***** válasza:
63%

Mondd meg nekik, hogy az már zaklatás, amit csinálnak és azonnal hívod a rendőrséget, ha nem hagyják abba. Legyen is nálad a kezedben a telefon és tényleg hívd fel a rendőrséget, ha továbbra is zaklatnak.

Amúgy melyik vallás követői csinálják ezt?

2023. szept. 10. 15:32
 6/14 A kérdező kommentje:

Mondtam már, hogy kihívom a rendőrséget és a kezemben volt a telefon, de ezen csak nevettek, azt mondták: "Csak nyugodtan, becsengetni valakihez nem bűn!"

Szóval, nem érdekli őket.

Hogy melyik vallás követői? Általában a római katolikusok csengetnek, amikor elküldöm őket, beledobnak valamilyen vallásos szórólapokat a postaládámba.

Viszont előfordult, hogy a reformátusok is zaklattak, ők is erőszakosak.

2023. szept. 10. 15:48
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

De nem csak becsengettek, azt mondtad, hanem zaklatnak. A kettő egészen más.

Ez nagyvárosban, kisvárosban vagy faluban van? Még sosem tapasztaltam ilyet, pedig több helyen is laktam az országban. Bp-en is, nagyvárosokban is, faluban is.

Természetesen elhiszem, hogy veletek ez történt.

Már máskor is olvastam itt, mások is írták.

De ha én azt akarnám, hogy ne zaklassanak, tényleg hívnám a rendőrséget.

2023. szept. 10. 16:37
 8/14 A kérdező kommentje:

7-es: Budapesten a XVII. kerületben, Rákosligeten.

A rendőrség még ennél komolyabb dolgokkal sem foglalkozik!

2023. szept. 10. 17:35
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

#8. Rendben. Sajnálom. És ha összefogtok ott a környéken lakókkal és írtok vmit és beadjátok a jegyzőhöz?

Illetve írj egy hasonló (ne ugyanezt) kérdést, csak ne a vallás kategóriában tedd fel, hanem a Politika/Törvények, jog részben.

Legyen benne, hogy milyen jogra vagy törvényre hivatkozz vagy kérdezd meg, hogy ilyen üggyel milyen hivatalos szervhez kell fordulni.

Esetleg írj egy ingyenes ügyvédnek, illetve, ha van ügyvéd ismerősöd, kérdezd meg tőle.

2023. szept. 10. 18:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Papiron az a szabaly, hogy becsengetni be lehet, de ha egy fel mondat utan felbeszakitod, hogy nem erdekel, akkor abba kell hagyniuk. Ha ezek utan becsukod az ajtot, es tovabb csenget, az is szabalyellenes.

Ha nem hagyja abba, nem fog kijonni a rendorseg, de mint a 9-es irta: jegyezd fel mikor melyik felekezet volt, kerdezd meg a nevuket (elvileg meg kellene mondani), es tegyel az illetekes helyen panaszt. Deritsd ki, mint fent, hol milyen panaszt tehetsz. Esetleg az illeto egyhaz legkozelebbi plebaniajan vagy lelkeszi hivatalaban is, neha az a legegyszerubb, gyorsabban rajuk szolnak.

2023. szept. 10. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!