Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Jézus Krisztus által...

Amikor Jézus Krisztus által imádkozol, az Ő nevében, Vele egységben, elképzeld azt, hogy hogyan nézhet ki?

Figyelt kérdés
Imádkozás közben valahogy elkezdem elképzelni és ez egy kicsit összezavar, mert végül úgysem tudom elképzelni.

2023. szept. 9. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Elő szokott fordulni. Jézus valóban ember, de amikor imádkozunk, nem csak hozzá imádkozunk, hanem a teljes Szentháromsághoz.
2023. szept. 9. 21:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem. Szeretnék egységbe lenni Vele, megérinteni a szívét a szívemmel.
2023. szept. 9. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Sosem imádkoztam Jézushoz. Ő egy NPC.
2023. szept. 10. 00:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak körvonalakban ahogy a Jelenések elsö fejezete leirja, de nem gondolom, hogy ő teljesen beégett egy külső formába. Felvehet akármilyen alakot, a Példabeszédek könyve irja róla, hogy ő játszva teremtett. A feltámadása után egyértelmű, hogy sokszor csak intuitiv módon ismerték fel a tanitványok. Ami biztosan nem változik soha az a szegek helye a kezein, illetve az átlukasztott oldala.
2023. szept. 10. 07:46
 5/7 anonim ***** válasza:
A kérdést jól tetted fel : "Amikor Krisztus által imádkozol..." - Jézus így tanított imédkozni (Máté 6:9) "Ti azérr így imádkozzatok: Égi Atyánk, szenteletssék meg a Te neved, legyen meg az akaratod...." Tehát nem Jézushoz kell imádkozni , így nem is kell elképzelni sem . Jézus által, az ő nevében fordulunk az Atyához, ami annyit jelent, hogy hisszük és tudjuk, hogy csak Jézus áldozata által van "jogunk" istenhez szólni, Krisztus vére a mi bűneinkért lefizetett váltság, így Isten a krisztusi áldozaton keresztül tekint ránk és elfogadja az imáinkat. Ezért mondta később még Jézus, hogy "senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam", és hogy "Én vagyok az út, az igazság és az élet..." (János 14:6)
2023. szept. 10. 12:12
 6/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Nem képzelem el. Az isteni szeretetével a szívemben nem is szükséges.
2023. szept. 10. 16:50
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Persze! Mindig elképzelem hogyan is nézhet ki. Persze nem tudhatom , de jó ha van egy kép a fejedben róla. Mert mindenki kicsit máshogy képzeli. Én még arról szoktam ábrándozni hogy mit csinálnánk együtt. Nekem ez segít az imában hogy elképzelem hogy kihez is imádkozom
2023. szept. 10. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!