Mit lehet és mit nem lehet csinálni szombaton? Azt tudom, hogy dolgozni, de mégis mi számít munkának?
Pontosan meg van szabva, mit szabad és mit nem, és nem, nem csak a munka van megtiltva.
Semmit nem kapcsolhatnak le vagy fel, nem gyújthatnak tüzet, nem fözhetnek, nem utazhatnak, nem használhatnak semmiféle gépet (telefont, komputert sem), csak megszabott számú lépést tehetnek , de természetesen mehetnek WC-re.
Ami tilos, arra felkészülnek, amennyire lehet - pl. amire szükség lehet, bekapcsolják elöre (lámpa, stb), elöre föznek (így keletkezett a sólet), stb.
3 vallásos ember - egy keresztény, egy muszlim és egy zsidó - beszélget.
Azt mondja a keresztény:
Egyszer nagyon fontos halaszthatatlan ügyben kellett besétálnom a városba. Épp amikor elindultam óriási eső támadt. De imádkozni kezdtem Jézushoz, meghallgatott, és pár másodperc alatt elállt az eső.
Azt mondja a muszlim:
Egyszer sétáltam a sivatag peremén. Hatalmas nagy porvihar közeledett, nem volt idő védett helyre vonulni. De fohászkodni kezdtem Allahhoz, meghallgatta az imámat és elkerült a vihar.
Azt mondja a zsidó:
Egyszer szombaton találtam az utcán egy húszezrest. De ilyenkor tilos pénzhez nyúlnom. Imádkozni kezdtem Mózeshez, aki meghallgatta a szavaimat, és 5 méteres körben csütörtök lett.
A talmudban vannak az életviteli szabályok leírva.
Kérdezd Jézust. Ő a jó pásztor.
Én szombaton többet pihenek, de amit meg kell csinálni azt megcsinálom. A Szent Szellem elvezet minden igazságra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!