Jézus tényleg halálra kövezhette a házasságtörő asszonyt? Milyen "hivatalos" hamisításokat ismertek még?
Ó, áldott ÉRTŐ OLVASÁS! HOVA TŰNTÉL!?
Teljes terjedelmében mutatom, KIEMELÉS TŐLEM!
Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték.Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „AZ VESSE RÁ AZ ELSŐ KÖVET, AKI BŰNTELEN KÖZÜLETEK!” Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” „Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „ÉN SEM ÍTÉLLEK EL. MENJ, DE TÖBBÉ NE VÉTKEZZÉL!”
/Jn. 8. 1-11/
Kína keresztényüldözése kontraproduktív. Azt hittem, a kínaiak ismerik a történelmet, de úgy látszik, legalábbis az európai történelemről dunsztjuk sincs, különben tudnák, hogy mindig akkor volt erős a kereszténység és akkor terjedt a legintenzívebben, amikor üldözték.
Az ilyen hamisításoknak pedig hívő keresztény úgysem ül fel. A hívő jól ismeri a Megváltóját, a kínai hívő is. Úgysem lehet ilyenekkel befolyásolni. Azt, hogy kínai vezetők miket igyekeznek még összehauzdozni a Bibliáról, azt nem tudom. De általánosságban nagyon sok hamis vádat ismerek a Bibliával szemben. A Biblia mindet visszaverte, és mindmáig szilárdan tartja magát. Kínában is tartani fogja.
A kínai keresztényekért akkor kell elkezdenünk aggodalmaskodni, ha majd a kínai kormány államvallássá teszi a kereszténységet. Na, az már nagy baj lesz. Szintén történelmi tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!