Felnőttként leszek elsőáldozó. Én is kapok olyan fehér ruhát mint a gyerekek?
Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 13:01
1/5 anonim válasza:
Nálunk fehér ministránsruhát szoktak kapni a felnőttek is meg a gyerekek is.
mint itt: [link]
De láttam már olyat, hogy simán öltöny vagy nőnek elegánsabb ruha volt.
2/5 IstenGyermeke1 válasza:
Igen, kapsz albát (valószínűleg, az MR-ben ez van előírva).
AZ alba a Krisztusba öltözöttség jele, amit a keresztelésedben megkaptál (vö.: Gal 3,27). Ezen felül a (liturgia végzéséhez) szükséges tisztaság jelképe. Mivel az elsőáldozó lelke a közelmúltban végzett szentgyónás eredményeképpen bűntelen, ezért viselik ezt az öltözéket.
Viszont, felnőttként keresztelnek (mert felnőtt megtérőként az első áldozást, és a bérmálás és a keresztséget egyszerre végzik). Már a katekumen is fehér ruhát vesz keresztelésén.
3/5 Andizsuzsi válasza:
Nálunk a gyerekek sem kapnak. Mindenki a saját ünneplő ruhájában van. A kislányok jellemzően fehérben, a fiúk sötét nadrág fehér ingben.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
Akkor úgy látom, ahány ház, annyi szokás :)
2023. aug. 25. 16:13
5/5 anonim válasza:
Régen nálunk se kaptak a gyerekek, én talán öltönyben voltam. Pár éve már kapnak, ez az adott paptól is függ, hogy te fogsz-e kapni, azt mi nem tudhatjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!