Más is járt már be úgy spirituális utat, hogy a vége ateizmus lett?
Weöres Sándor: A teljesség felé c. könyve indított el a mélyebb spirituális útkeresésen, még olyan 20 évesen (jelenleg 41 vagyok). Általa felfedeztem Hamvas Bélát, akinek a könyveit alaposan tanulmányoztam, egészen az Ősök nagy csarnokáig. Várkonyi Nándor négyes sorozatát is behatóan tanulmányoztam (Sziriát, Elveszett pari, Varázstud. és Az Ötödik Ember), majd Hamvas által Martin Buber és D.T. Suzuki munkásságát. Csatlakoztam egy zen-körhöz, ahol 5 évet meditáltam. A zen mesterem rinzai iskolához tartozik. Az lett a végső megfejtésem, hogy úgy teszek a világnak - beleértve Istent (az egyszerűség kedvéért hívom így) - a legtöbbet, ha ateista leszek. Azóta ez működik...csak kicsit olyan furán érzem magam. Spirituális ateista. Volt más hasonló Úttal?
Köszi.
10:
Mit értesz kis istenek alatt? És hogyan alakul köztük a hatáskörmegosztás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!