Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbáció olyan nagy,...

A maszturbáció olyan nagy, halálos bűn lenne, amitől el lehet kárhozni?

Figyelt kérdés
Elvileg, aki Jézust követi, az felekezettől függetlenül üdvozülhet. A felekezeti különbségek amiatt vannak, mert nincs egyetértés néhány másodlagos kérdésben (pl.: liturgia stb.). Viszont vannak olyan felekezetek, amelyek nem tartják bűnnek, hanem teljesen természetesnek gondolják, különösen fiatalon. Például a finn, a norvég vagy svéd evangélikus lutheránusok. Hallottam, hogy valaki hívő lány és mégis csinálja. Nekik senki sem mondta, hogy nem szabad, de hívők. Akkor ők elkárhoznak? Vagy egy fiatal tini srác, akinek a hormonjai az egekben vannak, elkárhozik? Miért bűn gyönyört adni magunknak vagy a barátunknak/barátnőnknek (nem csak egyedül lehet azt csinálni)?

2023. aug. 21. 14:04
1 2 3 4
 31/32 Jégszív ***** válasza:

Attól függ, kitől kérded. 😁

Ha beleolvasol Tóth Tihamér: A ​művelt ifjú c. "tudományos publikációjába", szétröhögöd magad, vagy kiugrasz a földszinti ablakon.

2023. aug. 23. 17:01
 32/32 anonim ***** válasza:

Én úgy hallottam hogy ez egy újkeletű felfogás.

Régen a korai orvoslásában ELVILEG felírták mint stresszoldót.

(Pl.:az első vontatott is orvosi eszköznek indult, vagy mi?)

A túlzott maszturbáció viszont tényleg káros tud lenni.

Szerintem ez utóbbi miatt, vagy a papok és apácák védelmében akik szűzi fogadalmat tettek.

Csak szerintem ez az üres szoba falai közt meg tudták oldani…. De ez saját vélemény.

Az biztos hogy én gyakran vet kezem 😄😄😄

2023. aug. 23. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!