Kicsoda az Úr angyala? Mi a neve? A Bibliában szerepel a neve? Hol, melyik igében? Arkangyal?
Figyelt kérdés
2023. aug. 16. 12:12
11/20 anonim válasza:
Nagyon úgy tűnik, ho9gy az Úrnak több angyala is van, nem csak egy.
12/20 A kérdező kommentje:
Igen.
Ezt az előbb találtam:
„Rafael vagyok, egy a hét angyal közül, aki mindig készen áll arra, hogy az Úr fölséges színe elé lépjen.” (Tób. 12, 15)
Úgy látszik, hogy nem nevezik magukat arkangyalnak, hanem angyalnak.
2023. aug. 21. 21:22
13/20 anonim válasza:
Minden angyal az Úr angyala, hiszen az Úr küldi őket.
14/20 A kérdező kommentje:
Igen, persze.
2023. aug. 22. 13:53
15/20 A kérdező kommentje:
Illetve vannak mennyei és bukott angyalok, utóbbiakat is a Mennyei Atya teremtette, de akkor még nem voltak bukottak.
Arra akarok kilyukadni, hogy jelenleg nem minden angyal áll az igaz Isten oldalán. Ha jól tudom.
2023. aug. 22. 13:55
16/20 IstenGyermeke1 válasza:
A bukott angyalokat ördögöknek vagy démonoknak hívjuk, nem angyaloknak.
17/20 A kérdező kommentje:
#16. Lehet, ezt nem tudom, de úgy is hallottam már, hogy "bukott angyal".
2023. aug. 22. 14:16
18/20 IstenGyermeke1 válasza:
De a "bukott" jelzőt sosem hagyjuk el. Megkülönböztetjük Isten angyalait a démonoktól.
19/20 A kérdező kommentje:
#18. Esetleg azt is tudod, hogy mi a különbség az ördög és a démon között? Ha igen, kérlek írd már meg, mert én nem tudom.
2023. aug. 22. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!