Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Na, most hol van Isten büntetése?

Na, most hol van Isten büntetése?

Figyelt kérdés

1 éve nem írtam már ide, Egy facebookos, roma lelkész, Sügöle Jenő, azt mondta "Ha nem követed az Urat, ha nem adakozol, ha bulizol, ha világi életét élsz a pokolba végzed a kénköves bugyorba én csak jót akarok neked térj meg öcsém"

Aztán letiltottam stb, mert mindig a pokolról beszélt, meghogy a "démonok" befolyásolnak mert én a saját életem akarom élni a démon ezt akarja hogy élvezzem az életet utána elkárhozzak. Ezeket mondta.

Nos, letiltottam, össze vesztem vele mert még abba is beleszólt hogy mitosszak meg facen elején mikor letiltottam rettegtem hogy Isten megver stb...

Aztán eltelt 1 év semmi rossz nem ért. Úgy élek jelenleg hogy dolgozom becsületesen, néha bulizok. Nem drogozom, nem cigizek, ha iszok alkoholt csak 3dl sör, 2 dl bor max havi 1x iszom ilyeneket. Drogozni sose fogok és nem is csináltam. Ha tudok segítek bárkinek.. nem bújok senkivel se ágyba. 2 éve járok a barátnőmmel csak vele voltam még ágyban. Nem bántok senkit. Nem artok senkinek.

Na ilyenkor miért nem folyasol be a démon ahogy ez a lelkész mondta? Nem élek szerintem helytelenül. Hitem megmaradt mint keresztény. Néha imádkozom . De nem érdekel a vallás. Isten tudja mivan a szivemben.

2023. aug. 12. 09:30
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
A helyesírásodat már elvitte az ördög. És lehet, hogy ez csak a kezdet. 👹
2023. aug. 12. 09:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha igaz lenne amit amivel a "lelkész" riogat, akkor hatmilliárd embert egyfolytában gyötörnének a démonok, merthogy ennyi ember nem követi a kereszténység Istenét, hiszen ők muszlimok, hinduk, zsidók, stb.

Kerüld az ilyen mérgező embereket, akik csak a hétköznapi szorongásaidat szaporítanák. A legegyszerűbb ember is érzi legbelül, hogy mi a helyes és mi nem az, élj eszerint.

2023. aug. 12. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Róm 6:16 Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra? 2Thess 1:7 ... amikor megjelenik az Úr Jézus az égből az ő hatalmának angyalaival.

2Thess 1:8 ... ki bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.

Máté 7:13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Máté 7:14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

Az, hogy nem tudod kiolvasni a saját helyzetedet, az minősít és azonosít.

"Nem élek szerintem helytelenül."

Hogy szerinted mi van vagy több milliárd ember szerint mi van, nincs jelentősége!

Dániel 5:27 Tekel, [azaz] megmérettél a mérlegen és híjjával találtattál.

2023. aug. 12. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem különféle vallási vezetőket kell követnünk, hanem meg kell ismernünk Jézust, és őt kell követnünk. Ezért azzal valószínűleg nincs gond, ha szakítasz egy vallási vezetővel, különösen egy rossz vezetővel, ha közben megtalálod Jézust. Vagy ha esetleg már megtaláltad őt, akkor megmaradsz Jézus mellett.

Isten azt szeretné, ha megismernéd őt. Szerinted az az élet, amit most élsz, az megfelelő erre? Jézus azt mondta, hogy "Ha megtartjátok az én igémet [szavaimat], akkor valóban tanítványaim vagytok, megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (Jn 8:31-32)

Az, hogy semmi rossz nem történik veled, vagy legalábbis semmi olyan, amit te rossznak gondolsz, az nem jelenti, hogy a helyes úton vagy. Ugye, az ember nem rögtön azután arat, miután vetett, hanem sokkal később? Ha valaki nem engedelmeskedik Jézusnak, akkor sem rögtön fognak beütni a bajok és a gondok, hanem akár évekkel vagy évtizedekkel később, az "aratáskor". Sok ember csak az élete végén kap észbe, és bánja meg, ahogyan élt, amikor már nincs esélye változtatni, és így vagy cinikussá válik, vagy keserűvé. Nem lenne jó, ha te is így végeznéd, ugye?

A fenti Jn 8 idézet szerint ha kitartasz abban, hogy engedelmeskedsz Jézus szavainak (nem valamely vallási vezető szavainak, aki csak ember és tévedhet és téved is), akkor megismered az igazságot, ami az örök életre visz. De hogyan tudsz engedelmeskedni, ha nem is ismered Jézus szavait? Ahhoz olvasni kellene a Bibliát, nem csak imádkozni! Igaz? Jézus (Isten) nem azért parancsol dolgokat, mert ő egy parancsolgató uraság, hanem azért, mert sok olyan csapda és veszély van a világban, amelyet szeretne, ha elkerülnél. Egy csomó minden árthat neked, és Jézus jobban tudja, hogy az ember hogyan "működik", mi használ, és mi árt nekünk embereknek, mint mi magunk, hiszen ő a teremtőnk, ő "tervezett" minket. Szóval ő meg akar óvni a bukástól és a szívfájdalomtól. Ezért nem csak megteremtette az embert, hanem adott hozzá egy használati utasítást is. Ugyan a Biblia sokkal több, mint egy használati utasítás az emberhez, de mégis felfogható az emberi természethez készült használati utasításnak is, és emiatt bolondság nem hallgatni a Bibliára.

Persze, ha most úgy gondolod, hogy te mindent jól csinálsz, és minden jól működik az életedben, akkor feleslegesnek érzed a Bibliát.

De amit írtál, abból nyilvánvaló, hogy nem mindenben engedelmeskedsz jelenleg Jézusnak. Ne beszéljünk most arról, hogy mennyire dicsekvőek és elbizakodottak a szavaid, pedig a dicsekvés és elbizakodottság is bűnök. Házasságon kívül lefeküdni a barátnőddel paráznaság, és ezt Jézus megtiltotta. Most minden jónak tűnik, de mi lesz, ha a barátnőd talál valaki nálad jobbat, és átpártol ahhoz, lefekszik azzal a férfival? A ti mércétek szerint, hogy házasságon kívül is oké a szex, semmi sem akadályozza őt abban, hogy téged dobjon, és mással lefeküdjön, hiszen szerintetek oké a házasságon kívüli szex, és a barátnőddel nem vagy házas, nem esküdtetek örök hűséget egymásnak. És lehet, hogy te nagyon meg akarod magadnak majd tartani őt, de ő azt mondja, hogy viszlát, találtam nálad jobbat. És ez nagyon fog fájni neked esetleg. Hát éppenséggel ez is egy lehetséges szcenárió arra a szívfájdalomra, amit a paráznaság okoz.

A Biblia ezen kívül azt írja az Ef 5:5-ben, hogy "Hiszen jól tudjátok, hogy egyetlen paráznának, tisztátalannak vagy nyerészkedőnek, azaz bálványimádónak sincs öröksége Krisztus és Isten országában." Mit jelent ez rád nézve? Azt, (1) hogy jelenleg ebben a világban te nem vagy Isten Országában, vagyis nem vagy keresztény, hiszen parázna vagy. (2) Ha ebben, az életvitelszerűen folytatott paráznaságban ér a halál (és senki nem tudhatja biztosan, mikor hal meg), akkor ki leszel zárva a Paradicsomból (ami Isten Országa a túlvilágon), helyette pedig a Hádészban (Alvilág) fogod tölteni a napjaidat a túlvilágon, ami a Sátán Országa, a láncra vert lázadó angyalokkal együtt megfosztva a szabadságodtól, várva annak a nagy napnak (az ún. utolsó napnak) az ítéletére, amelyen Jézus Krisztus megítél mindenkit. A Pokol csak azután fog elkezdődni azok számára, akik nem üdvözültek, mert nem tartották méltónak a bűneik miatt megfeszített Isten Fiát, hogy ragaszkodjanak hozzá és az ő szavaihoz. A Pokolban nincs örök szenvedés a Biblia szerint, hanem az a teljes megsemmisítés, és elpusztítás helye.

A kereszténység nem túl bonyolult, ugye?

Szóval igazából rajtad múlik, mit választasz. Engedelmesen követed Jézust, és akkor örökké fogsz élni, vagy jársz a magad útján, és akkor meg fogsz halni, el fogsz pusztulni, legkésőbb az utolsó napon, az ítélet napján.

Üdv, a javuló Stefán

2023. aug. 12. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

"a pokolba végzed"

Nem az életedben fog érni a büntetés, hanem a túlvilágon. De reméljük addig jó útra térsz.

2023. aug. 12. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!