Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha egy kereszté...

Bűnnek számít, ha egy keresztény lány vagy fiú öngyilkos lesz, mert megerőszakolták és lemászorlták a családját?

Figyelt kérdés

Vagy meg kell bocsátani?

(a kérdés nem rólam szól).

2023. aug. 7. 19:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%

A sok "az öngyilkosság minden esetben bűn" emberke hallott olyanról, hogy kínzás? Tudjátok, hogy létezik olyan, hogy az elviselhetetlen fizikai szenvedés sokszorosát kényszerítik rád?

Nem létezik bűn. Ha megölöd a tested, balga vagy. Ha engem megerőszakolnának és megölnék a családom, úgy lennék vele, hogy na basszus, most át kell szervezzem az életem, és fáj pár napig a nyílásom. Isten játékának része vagyunk. Csoda a létezés. Ha más még nem tart itt és megöli magát, csak arra jöhet lecke, hogy máshogy is cselekedhetett volna.

2023. aug. 8. 13:58
 12/13 szp72 ***** válasza:
92%

@ "Tudjátok, hogy létezik olyan, hogy az elviselhetetlen fizikai szenvedés sokszorosát kényszerítik rád?"

Az öngyilkosság mint mondottam akkor és annyiban bűn, amennyiben beszámítható állapotban követik el. Az elviselhetetlen szenvedés nyilván már azaz idegállapot, amikor valaki már nem nagyon vagy egyáltalán nem beszámítható.

2023. aug. 8. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem akar mindenki muszaki cikkkekel versenyezni.
2023. aug. 8. 14:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!