Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Előfordulhat, hogy Isten...

Előfordulhat, hogy Isten teremtettem más lakható bolygót is? Lehet élet valahol?

Figyelt kérdés
A Biblia ír bármit, ami ez egyértelműen cáfolná vagy azt sejtetné, hogy lehetséges?
2023. júl. 25. 14:48
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

Bocsánat, tévedtem, fogalmad sincs a gravitációról :) Van ilyen, fizikát tanítok, már 7. osztályban próbálom elmagyarázni nekik. Nyilván nem lehet olyan szinten, mint ahogy egyetemen tanultuk, de azért a többség valamit megért belőle.

"figyelembe véve a népszámlálásokat, járványokkal, háborúkkal, stb. együtt"

Ezeket meséld el, hogy vetted figyelembe? :)

Meséld már, hogy milyen számítási metódust használtál, annyira kíváncsi vagyok.

Fentebb annyira írtad az írásos és más történelmi forrásokat, vannak példák rá 6000 évnél régebbről is.

2023. júl. 31. 20:55
 42/57 anonim ***** válasza:
24%

# 41. A Hold távolodik a földtől. Ez tény. 3,8 vagy mennyi centiméterrel évente. Hol volt a Hold 4 milliárd évvel ezelőtt, amikor a Föld keletkezett?

A népességről szólva pedig vannak becslések:

"A 23. Általános Népességkonferencia szerint, melyet 1997-ben Pekingben rendeztek, az 1500-as esztendőre vissza és a 2080-as évre előre jelzett népességszám-becslések így alakultak: 1997-ben 6000 millió, 1950-ben 2,5, 1900-ban 1,7, 1800-ban 1 millió, 1650-ban 550 millió, 1500-ban 300 millió, a további múltban pedig 1000-ben 200, Krisztus korában 100 millió, Kr.e 1000-ben 50 millió, Kr.e. 2000-ben 1 millió.

Nem szól tovább a táblázat, de ezek alapján Kr.e. 4-5 ezerben lefogyogat pár száz vagy pár tízezerre. Mi van a többi mínusz 300 ezer évvel?

A természetes szelekció több százmilliárd előfutárát feltételezi a modern embernek. Ilyen népességnek viszont semmi nyoma.

És akkor még nem említettük, hogy az első írásos emlékünk Kr.e. 3500 körülről származik, vannak, akik Kr.e. 6000 évet mondanak, de tény, hogy itt valahol eltűnik az összes civilizáció, korábban az emberek évezredekig nem tudtak írni. De mindegy! Én csak azt akartam mondani, hogy az évmilliárdos elméletnek is vannak hézagai.

2023. aug. 1. 17:40
 43/57 anonim ***** válasza:

"Hol volt a Hold 4 milliárd évvel ezelőtt"

Kb. akkor keletkezett, de akkor még csak egy gyűrű volt.

Kb. 70e éve volt valami, ami miatt 2000 emberre lefogyott a teljes népesség. Majdnem kihaltunk.

Előtte sokkal többen éltek, előemberek.

Az írásbeliség és a civilizáció valóban nem régebbi 5-10e évnél, de rajzok vannak!

És a koruk is megállapítható méréssel, ami a legrégebbi szintén 70e év körül van.

Amúgy leletek is vannak, és ott is működik a kormeghatározás, de ott már millió évekről is beszélhetünk.

2023. aug. 1. 18:19
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

"Ez tény. 3,8 vagy mennyi centiméterrel évente."

Jelenleg, 5000 év múlva pedig már lehet 4 centivel fog, később még gyorsabban. Ez egyszerű fizika, nem atomfizika. Ha nem érted, akkor sajnálom, mert nem figyeltél az órákon középiskolában.

"Nem szól tovább a táblázat"

Nem is kell, mert erre is rá lehetne illeszteni egy függvényt. :)

Ebben persze nincsenek benne a különböző éghajlatváltozás és egyéb kataklizmák okozta jelentősebb kihalások, de ilyen hülyeséget ne írj már. Vagy te valami lineáris függvényként látod a leírt számokat? :D

"Kr.e. 6000 évet mondanak, de tény, hogy itt valahol eltűnik az összes civilizáció"

Nincs ilyen tény, ennél vannak régebbi civilizációk is, akikről sokat nem tudunk, csak tárgyaik alapján sejthetünk róluk pár dolgot. Például Japánban is bukkantak egy ilyen, a mezolitikum ideje alatt létező civilizációra.

De az első civilizációk létrejötte előtt is éltek emberek, akik vándoroltak, vadásztak, gyűjtögettek, nem hoztak létre olyan rendezett társadalmat.

"Én csak azt akartam mondani, hogy az évmilliárdos elméletnek is vannak hézagai."

Én nem látok hézagot, ha te is kicsit tanultabb lennél, akkor te se látnál.

2023. aug. 1. 19:42
 45/57 anonim ***** válasza:
51%

A Holddal kapcsolatosan nekem fenntartásaim vannak. Jó neked, hogy Te ilyen biztos vagy tankönyvekben. Időnként azokat is átírják.

A Holdról jut eszembe, olvastam, hogy amikor a holdraszállást tervezték az amik, akkor úgy gondolták, hogy a Holdat többméter vastag kozmikus porréteg fedi, hiszen annyi milliárd év alatt, ugye, alaposan beporosodhatott. Ezért jó széles talpakat terveztek a holdraszálló egységnek.

Aztán Arsmtrongék leszálltak, és amikor Armstrong lehuppant a holdfelszínre ("Kis ugrás..."stb.) csodák csodája, a hold felszínét alig néhány cm porréteg fedte. Ún. holdpor vagy regolit. És amikor le akarták szúrni az amerikai zászlót a talajba, hát ugye, nem vittek magukkal csákányt, mert azt hitték, majd csak beleszúrják a vastag porba. Hát alig tudták a kemény rétegbe betunkolni valahogy a zászlórudat.

2023. aug. 1. 19:43
 46/57 anonim ***** válasza:

Jó nagy hülyeséget olvastál akkor :), bár én már olvastam olyat is, hogy a Hold sajtból van, vagy náci katonai létesítmény van a hátsó oldalán.

A legszomorúbb, hogy a kritikus gondolkodásra teljes mértékben képtelen van. Javaslom, hogy nézd meg a leszállóegységet:

[link]

Őszintén, szerinted ezt sok méteres puha porra tervezték?

2023. aug. 1. 19:51
 47/57 anonim ***** válasza:
51%

# 44.

Bírom, hogy személyeskedéssel ütöd el, ha nem tudsz valamire válaszolni :-D

Én nem figyeltem az iskolában? Te nem tudsz visszaszorozni 3,8 cm per évet 4 milliárd évvel. Segítek: ez azt jelenti, hogy 4 milliárd éve a Hold feleakkora távolságra kellett hogy legyen a földtől, mint most. Szóval nem én vagyok az, aki nem ismeri a gravitációt, hanem az a nagyokos, aki ebben a képtelenségben hisz.

A népességszaporulatról pedig akármilyen függvényt csinálhatsz, akkor sem foh kitartani 300 ezerévig. 50 eserig se.

De hát ahhoz is nagy hit kell, hogy valaki elhiggye, hogy az emberiség ősközössségi társadalomban élt 300 ezer évig, aztán az utolsó ötezer évben megtanult írni, és birodalmakat kezdett létrehozni. Ó, nagy dolog a hit, főleg, ha demagóg ideológiákkal párosul! És még én vagyok a tanulatlan!

2023. aug. 1. 19:56
 48/57 anonim ***** válasza:
76%

"És még én vagyok a tanulatlan!"

Igen, az vagy, ráadásul még valami hitgyüli szerű szekta is behálózott, ez veszélyes kombináció.

2023. aug. 1. 20:12
 49/57 anonim ***** válasza:

"4 milliárd éve a Hold feleakkora távolságra kellett hogy legyen a földtől, mint most."

Nem igazán értem, hogy ezzel mi a baj?

"A népességszaporulatról pedig akármilyen függvényt csinálhatsz, akkor sem foh kitartani 300 ezerévig."

De csak azért, mert közben kihalások voltak időnként.

"az emberiség ősközössségi társadalomban élt 300 ezer évig, aztán az utolsó ötezer évben megtanult írni"

Amikor az élet kialakult, akkor kettő MILLIÁRD évig csak egysejtűek voltak.

Amikor pedig az embernél az írás elterjedt, nagyon nagy lendületet kapott a fejlődés.

2023. aug. 1. 20:31
 50/57 anonim ***** válasza:
51%
# 48. Ha valaki kételkedik a materialista demagógiában, az mindjárt szektás? Ha nem hiszem el, hogy az élet az anyagból csak úgy magától létrejött, az információ csakúgy hipp-hopp az anyagból előbukkant, vagy hogy az egysejtű tök magától emberré fejlődött, akkor szektás vagyok. Amúgy néha azért gondolkodtok is? Pláne az, aki tanárnak mondja magát. Na igen, dogmákat nem szoktak megkérdőjelezni akármekkora képtelenségek is. Azt vallani kell, punktum! És még én vagyok a szektás!
2023. aug. 1. 20:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!