Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nyugati koncepció vagy inkább...

Nyugati koncepció vagy inkább keleti? Valaki csúnyán zsakutcában van, de kérdés hogy Jézus elve az igazabb vagy buddháé

Figyelt kérdés

1. A nyugati vallási koncepcióban, ahol a mennyország létezik, a hívőknek céljuk van elérni egy végső boldogságot és békeállapotot, amely örökké tart. Ez a felfogás motiváló lehet az élethez való hozzáállásban és az emberi cselekedetekben.

2. A mennyország fogalma a nyugati vallási koncepcióban biztosítja a hívők számára a reményt és a vigaszt, hogy az élet nehézségei után létezik egy végső boldog hely, ahol minden fájdalom elmúlik és örök béke uralkodik.

3. A nyugati vallási koncepcióban a hívőknek lehetőségük van az életet céljaik és értékeik szerint élni, mert hiszik, hogy ez befolyásolhatja az örök boldogságukat a mennyországban.

4. A reinkarnáció koncepciója a keleti vallásokban azt jelenti, hogy az emberi lélek új testbe születik újra-és-újra, attól függően, hogy az előző életeiben hogyan viselkedett. Azonban ez a folyamat nem biztosítja a hívők számára az örökös boldogság lehetőségét, hanem folyamatos ismétlést és további tapasztalásokat kínál.

5. A mennyországgal kapcsolatos nyugati vallási koncepcióban, a hely jutalomként vagy az emberi élet eredményeként értelmeződik, ezáltal ösztönözve a hívőket a jó cselekedetekre és a szeretetre, ami szilárd alapot képezhet az erkölcsi fejlődéshez. Ezzel szemben a reinkarnációval járó keleti koncepcióban a hívők sokszor úgy érzik, hogy a karma törvénye következtében a szenvedést okozó tetteik tükröződnek vissza rájuk, ami nem biztosít azonnali motivációt a pozitív változásokhoz.

6. A nyugati vallási koncepcióban a mennyország lehetőséget ad az emberek számára, hogy megszabaduljanak a szükségtelen szenvedésektől és elérjék a teljes boldogságot, ami végleges és örökké tartó. Ez a lehetőség a hívők számára megadja a reményt és a kitartást az életben betöltött szerepük teljesítéséhez, és ahhoz, hogy értelmet találjanak az időszakos próbatételekben és nehézségekben.

2023. júl. 21. 09:57
A kérdező szavazást indított:
Jézus koncepciója helytállóbnak tünik 1x élünk és utanna végső boldogság
Buddha reinkarnáció elmélete szimpatikusabb
6 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Tudtommal a keleti vallásokban is a fő cél, hogy kijussanak a mókuskerékből és elérjenek valami boldog állapotot.
2023. júl. 21. 10:29
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

A pontokban felsorolt állítások mindegyike igaz a keleti és a nyugati vallásokra is.

Keleten a Nirvána állapot, nyugaton a Mennyország elérése a végső cél, mindkettő egy szenvedésektől mentes, állandó boldogság állapotot ígér.

Keleten a karma-tan ösztönzi az embereket az erkölcsi normák betartására, mert nem akarják, hogy a rossz tettek visszaüssenek rájuk, nyugaton a Mennybe kerülés feltétele a normakövetés.

A keleti tanok nem ismerik az eredendően bűnös ember fogalmát, nyugaton Jézus megoldotta ezt a problémát a megváltással, de mindkét irányzatnál az egyén életében elkövetett tettei nagyban befolyásolják a későbbi sorsát.

Keleten az élet nehézségeivel szemben vigaszt nyújt a változtatási lehetőség, ami mindenkinek rendelkezésére áll az életek során, nyugaton erre az isteni kegyelem és a megbocsátás szolgál.

2023. júl. 21. 10:53
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
A keleti tanokban nincsenek próféciák. A Bibliában vannak. Jézusról rengeteg prófécia található az Ószövetségben, ami jóval a megszületése előtt íródott. Ezért nekem Jézus a hitelesebb, és az, amit Ő hirdetett.
2023. júl. 21. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:

3-as

A keleti vallásokban is vannak próféciák, legfeljebb máshogy nevezik, mivel a prófécia, próféta egy görög eredetű szó. A hinduizmusban a prófétákat látóknak hívják.

Miért írtad, hogy nincsenek?

2023. júl. 21. 15:04
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
4-es, Buddha születését, életét és halálát megjövendölték előre?
2023. júl. 21. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

A keleti vallások is bőven tartalmaznak jövendöléseket. Konkrétan a buddhizmus szempontjából már a következő buddha megjelenését is megjósolták.

[link]

2023. júl. 21. 16:00
 7/11 anonim ***** válasza:
26%

6-os, a linken csak az van, hogy egyszer majd születni fog egy hiper-szuper vallási tanító. Én olyan jövendölést kérdeztem, ami igazoltan Buddha születése előtt keletkezett, és beteljesedett Buddha életében. Legalább egy, ha nem is 300, mint Jézus esetében.

Buddha egész életében kereste az igazságot, Jézus pedig azt mondta? "Én vagyok az igazság!" Ezért én ez utóbbit követem. Más meg azt követ, akit akar.

2023. júl. 22. 09:58
 8/11 A kérdező kommentje:
# Buddha kereste az igazságot de a reinkarnáció elmélettel zsákutcába futott, ebyébként Jézus az atya balján ült az univerzum kezdete ótá és azelőtt is. Az emberiség számára ő az alfa és az omega nincs se buddha se darwin se Hawking. Mindeggyika sírban nyugszik egyedül Jézusnál találták üresen a sírt szóval egyetértek veled számomra is ő a jó pásztor ő az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához csak is ő általa. Ámen
2023. júl. 22. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is Jézusban hiszek, de attól még nem írtál igazat 3-as hozzászólásodban. Engem a Jézusba vetett hitem arra is tanít, hogy mindig igazat és csak igazat írjak.

2023. júl. 22. 11:50
 10/11 anonim ***** válasza:

"mindig igazat és csak igazat írjak"

Ez nem fog menni, hiszen senki sem tökéletes, tévedhetsz is, vagy erre-arra rosszul emlékszel, rosszul értelmezed, stb... :)

2023. júl. 22. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!