Kedves Katolikusok! A ti rózsafüzéretek meg van áldva? Lent több.
Amennyiben igen, ki áldotta meg és hogyan?
Külön előre kell szólni, ha valaki szeretné megáldatni a rózsafüzérét? Hosszas előkészület szükséges hozzá vagy gyorsan megvan?
Még gyerek voltam, egy ismerős atya, aki jött hozzánk vendégségbe, ő áldotta meg egyszer, mikor volt nálunk.
Kb fél perc. Mise után is meg lehet kérni rá az atyákat.
Nekem volt olyan, amit magammal vittem egy hétköznapi misére, a mise után megkértem a plébánost, és pár perc és pár ima után megvolt. (azt a példányt elveszítettem az idők során)
Van olyan darabom, amit egy ismerősöm készített, aki elvitte egy ünnepi misére (pont Gyetyaszentelőre) és ott a pap a gyertyák mellé tette, és azokkal együtt áldotta meg.
Szóval általában pár percről van szó.
Ne haragudjatok, de ezt ti komolyan elhiszitek? Miért lenne nagyobb ereje vagy jelentősége valaminek attól, hogy egy szoknyában végződő lepedőbe burkolt vén szatyor elmormog felette valamit (talán az aznapi bevásárlólistát)? Nem fér a fejembe, hogy ennek valaki jelentőséget bír tulajdonítani.
Ezt már legkésőbb a francia felvilágosodás óta meghaladtuk.
Amikor elmegyek egy olyan házba, ahol még nem jártam, akkor mindig megszoktam kérdezni, hogy hol található a mellékhelyiség, hogy megáldhassam.
Ilyekor imádkozok az egy igaz Istenhez, hogy könnyítse meg az áldásomat, hogy kiűzzem magamból a gonoszt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!