Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fordultak el az emberek...

Miért fordultak el az emberek a kereszténységtől napjainkra?

Figyelt kérdés

Mostanában akkora divat lett heccelni a kereszténységet, cikizni a hívőket, összemosni az ál-keresztény kormánnyal az Egyházat.

Ilyen és pikánsabb testfestésekkel cukkolnak és jót nevetnek a reakciókon:

[link]

Miért teszik ezt az emberek? Miért? Úgy gondolják jól esik belerúgni a másikba, mert más a hitünk?

A kommunizmus alatt üldözöttek voltak, mégis nagyobb támogatottságuk volt, mint manapság.

Nyilván az internet elterjedésének és az ezáltal létrejött rengeteg dezinformációnak is köze van hozzá, de ennyire???

Isten és az angyalai még várnak, tudják vannak jók, akik nem érdemlik, de a földet inkább már a gonoszság uralja, nem sok kell, hogy lesújtson és elpusztítsa a földi fertőt, Sodomát újra?

2023. jún. 30. 22:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%

Én nem gondolnám, hogy jobban el vannak fordulva a kereszténységtől, mint bármelyik korban voltak. Vannak, akik elfordulnak tőle, viszont vannak, akik odafordulnak. És ez mindig is így volt. A történelemkönyvek ne tévesszenek meg: a korábbi, a formális egyházzal összefonódott államok semmivel sem voltak kevésbé korruptak és álkeresztények, mint a mostaniak. A tetteik alapján kell megítélni őket, nem a külsőségek alapján, és a tetteik azt mutatják, hogy valahányszor felütötték a fejüket olyan reformmozgalmak, amelyek az igei alapokhoz, a Kősziklához próbáltak visszatérni, azonnal elfojtották és elpusztították őket.

Gúnyolódók már akkor is voltak, amikor Jézus testben a földön élt, s ez legnyilvánvalóbban azokban az órákban mutatkozott meg, amikor gyengének látszott: amikor megfeszítették. (Pl.: Luk 23:33-39.) A mostani gúnyolódók az akkoriaknak a szellemi rokonai. A krisztusi út ma is gyengének látszik a világ számára, és ez fokozottan így lesz mindaddig, amíg a Messiás vissza nem tér.

A 37. Zsoltárt tudom részedre ajánlani, amely háromszor is figyelmeztet arra, hogy ne bosszankodjál a gonosz miatt.

2023. júl. 1. 08:06
 12/15 anonim válasza:
55%
Régen kötelező volt hinnii és templomba járni ha más miatt nem a társadami elvárás miatt. Kinéztek ha nem mentél temlomba. Most ez szerencsére nincs.
2023. júl. 1. 08:10
 13/15 anonim ***** válasza:
49%

Mert a világ normálisabb és élhetőbb mint régen, így egyre kevésbé van szükség mankóra.

Akinek még szüksége van rá, annak van lehetősége.

Akinek már nincs, annak meg nem kötelező mégis használni.

Így a jó.

2023. júl. 1. 11:39
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

A relatív jólét elér lassan minket is.

Jó gyógyszerek tiszta ételek,

Egészségesen tartanak minket.

Ha szorult helyzetbe kerülünk akkor az utolsó reménység hogy Istenhez fordulunk.

2023. júl. 1. 13:25
 15/15 anonim ***** válasza:
84%
Én nem gondolom, hogy annyira sokan fordulnak el a kereszténységtől. Szerintem még mindig rengeteg ember hisz Istenben. Viszont sajnos az intézményesített egyházak rengeteget tettek azért, hogy az embereket magukra haragítsák. Kezdve a sötét középkortól napjainkig, ahol még mindig a papok a szószékről politizálnak és a parlamentben a romlott erkölcsű politikusok teologizálnak. Én az Istenbe vetett hitemet soha nem fogom elhagyni vagy megtagadni, de bizonyos mértékben megértem a hitetlen emberek ellenérzéseit.
2023. júl. 2. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!