Halál után lehet kérni Istent, hogy töröljön ki teljesen, mintha nem is éltem volna? Nem akarok se a Pokolba, se a Mennyországba, se a Purgatóriumba kerülni.
Életemben imádkozhatok ezért? Mint mondanak a papok a lélekről, ha semmissé akar lenni? A papok. Az Egyház papjai. Szeretném megkérdezni őket, de egyben félek is. Ha megismerik mire készülök, talán megakadályoznak benne. Nem ítélhetem el őket emiatt, hiszen a lelkiismeretük diktálja, hogy tegyenek érte. Isten sem akarná a teremtménye, akire rászánta az időt és energiáját a Teremtésének, eltűnjön.
Vannak pillanatok az életemben, amit nem akarok újra és újra átélni. Boldog pillanatok és rossz pillanatok is. Soha többé nem akarok tudni egyikről sem. Ha Isten megszüntet léleknek lenni, így emberként való megszűnésem a teljes létezésből való kitörlésemet jelenti. Poraimat nem jelzi majd sírkő, nevem nem fogja ismerni az utókor. A keresztség szentsége, amellyel Istenhez kötöttek feloldódik, mert nincs kihez kötni, igaz?
Kissé sajnálom az emlékeket, de jobb lesz így. Nekem is másoknak is. Okoztam örömet, de bánatot is jócskán. Isten nem azért adta ezeket a képességeket, hogy elpazaroljam, én mégis megtettem, igen. De kérem, mert így gondoltam, én, az ember, aki a gyermekből felnőtté érett, kérem Istent, ne a lelkemet büntesse tetteim miatt. Jobb lesz hát a teljes feloldódás a nemlét tengerében.
Soha nem akartam megszületni, nem emlékszem a gyerekkoromból semmire, egyáltalán, egyedül erre. A születésre, a fájdalomra és a megértésre - mert megértettem, hogy Isten okkal küldött erre a világra.
Esetenként arra gondolok, mennyivel könnyebb lett volna a világ, ha soha nem ismerem meg Istent, de megismertem, a lelkem az övé, testem-lelkem az övé, a vágyaim, az álmaim, a titkaim, mindent Isten elé tártam, velem együtt örült és velem együtt búsult. Isten tudja, hogy a hitem végtelen Őbenne.
De Később Történt Valami.
Úgy érzem elhidegültem Istentől, már nincs ott minden pillanatomban, nem érzem simogatását egy-egy szellőben, óvó szemét, ha feltekintek az égre, hangját a természet dalolásában. Minden eltűnt, elnémult. Isten bezárkózott, a világ szürke, sötét hellyé vált és innen nincs visszaút. Próbáltam keresni Istent, magamat kutattam, de sehol senki. Isten eltűnt.
Ezért kérem hát Őt, ha halálom után mégis ott lenne, szeretném, ha kitörölné létezésem minden időből, minden dimenzióból, minden univerzumból.
Én már éltem 60 évet és azt tudom mondani hogy az élet hullámvölgyek után halad a hullámhegyek felé, aztán megint le. Senkinek sem olyan kincsesláda élete van, amiben minden nap ragyogóan érzi magát.
Most a világban felgyülemlett a negatív erő, itt a gyíkokn is százalékosn sokkal több sátánista tesz fel kérdéseket mint korábban.
Magamon is érzem nem vagyok a régi.
Kérheted Istent, de miért pont ezt? Neked vigasztalásra van szükséged, és a hullámvölgy után emelkedő jön.
A lélek Isteni részünk, miért ölje meg Isten azt ami az ővé, saját teste?
Kérdező! Te hatalmas arc lehetsz.
Nézd, Isten nem hagyott el Téged. Tudod, mi van? Egyszerű:
Kérd Istent, hogy új módokon beszéljen veled. Mert Isten folyamatosan beszél hozzád. Emberek képében beszél hozzád. Nem csak simogató szellő, misehallgatás, meg az általad megszokott módokon beszél hozzád.
Nyisd ki a szemet és hegyezd a füled, mert Isten mindenhol ott van. Szeret téged. Az egyik legkedvesebb emberkéje vagy, hiszen tettél ezt-azt, de megbántad a bűneidet. Bármit is tettél eddig, ha hiszel Jézusban és megérted, hogy Ő vált azzá az Istenné, aki az univerzumot kezdetben megteremtette, és megbántad a bűneidet, akkor ebben a pillanatban mindet megbocsátja, de többet ne vétkezzél.
Mit mond az írás?
"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János 5:24)
És még mit mond az írás?
"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2 Korintus 5:27)
Tehát imáid meghallgattattak és Isten jó előre megadta neked, amit kértél.
De ha ez neked nem elegendő, akkor van egy másik út is számodra:
" Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”" (Máté 18: 19-20)
Magyarán, ha találsz még 2 embert magad mellé, aki egy akaraton van veled és együtt kéritek ezt őszintén Istentől, akkor megadja neked, amit akarsz.
Alapból 2 emberről szól az írás, de a te kérésed ugye az lenne, hogy téged töröljenek ki az egész létezésből. Ha kitörlődsz, akkor még kell hogy legyen 2 ember, aki ugyanazt akarja, amit te. Mert te ugye kitörlődtél a létezésből. De ha kitörlődsz a létezésből, akkor ugyan ez a 2 ember hogyan emlékezhetne rád, hogy azt akarják, hogy kitörlődj a létezésből?
És látod, felfogod, hogy a kérésed nagyon is önző. Mert nem gondolod végig: Isten önző kéréseket nem igazán szokott teljesíteni.
Már pedig te nem csak simán akarsz megszűnni, hanem úgy, hogy mások sem emlékezzenek rád. Ezzel pedig mások emlékeit is elvennéd, sőt, az egész idővonalat összekutyulnád.
Felfogod a kérésed súlyát?
Együtt imádkoztál a hívőkkel, de az a te bajod , hogy nincs bizalmasod, akivel dumcsizhatnál ezekről a dolgokról, tök ingyen.
Depressziós Zokni!
Legyen a neved mától Depressziós Fél Pár Zokni!
Az én nevem pedig Krisztián. Ha pedig rám írsz én barátod leszek.
Mert nem jó a zokninak egyedül, azért depressziós szegényem. Ezért párba teremtette az Isten a Zoknikat, hogy ne akarjanak kiszakadni a valóságból.
Ja és, hogyha Isten a kérésedre kitörölne téged az univerzumból és az idővonalról, akkor ugyan ki kérhetné arra Istent, hogy ezt a kérést teljesítse?
Bizony mondom egy paradoxont kérnél Istentől, amit, ha megtenne, az egész világ belepusztulna. Nem csak te, hanem mindenki kitörlődne. Azok is, akik eddig éltek és azok is, akik ezután születnek meg.
Kedves"depressziós zokni"!
Borrrzasztóan szépen írsz! Valóban szépen,bár elborzasztottál!
Neked írnod kell!
Értem,amit írtál,mert életem egy több hónapos periódusában hasonlóan éreztem. Én,még Istennel is összevesztem,mert hiába bőjtöltem 3 napokat többször s csak vizet ittam,nem volt hajlandó az EXM akarata ellenére kibékíteni,pedig hatalmában állt volna....(Csak hónapokkal később értettem meg,hogy az isteni szeretet semmit sem tesz az egyén akarata ellenére....Ugye te is így szeretsz?)
A saját szuicid depressziós tapasztalatom alapján teljes bizonyossággal tudom:
A depressziós ember szeme előtt egy tejföl sűrűségű köd van!
Ha nem látja Istent,az a világ legtermészetesebb dolga. Kicsoda látta Őt az emberiség történelmében?!...A másik dolog,hogy miként láthatnád Őt,ha éppen a tenyerében búslakodsz?!
Talán neked is segíthet:
Engem,a Tündérhegyi szanatóriumban-a kiváló pszichológusom mellett-leginkább az húzott ki a depiből,hogy betegtársaim sort állva elmesélték életük tragédiáját,amit együttérzéssel végighallgattam. Többen-miután kipanaszkodták magukat nekem- elképedtek: "Miért meséltem el neked mindezt,hisz ezt még a pszichológusomnak sem mondtam el!"
Már tudom: A leghatásosabb gyógyszer depresszió ellen,a másokon való együttérző segítség!
A pokolról,menyországról és a purgatóriumról:
Amikor befejezzük földi pályafutásunkat pont olyan álomba merülünk,amilyenben Lázár-Jézus barátja-volt 4 napig. Egy teljes öntudatlan állapot,melyet Jézus,a "halál alvásának"nevezett. Nem ment sehova lényének egyetlen darabja sem,csak az isteni éltető lehelet megszűnt éltetni őt. Nem szúrt ki vele Jézus,hogy a mennyei jólétből visszarángatta volna a szenvedés Földjére. Nem kellett prgatóriumba mennie,hogy az"eredendő bűnt"levezekelje....Csupán megérdemelt nyugalmát pihente a sziklasírban.
Mi lesz a sorsod halálod után?
Isten,aki édes gyermekeként szeret,a legjobbat akarja adni neked: Ha szívedből szereted az isteni szeretet örök törvényét és Egyszülött Fiát,egy örökkévalóság lesz az Ő ajándéka. Ha megveted azt az örök törvényt, egy örökkévalóságig ható elmúlás lesz a részed. Nincs 3. út!
Szeretném olvasni,vagy hallani borzasztóan gyönyörű szavaidat,ha lehet ebben a földi életben,esetleg azután,a világosság örökkévaló országában.
Tisztelettel:Zoli
Szia
Találtam egy értékes mondatot az írásodban: "Próbáltam keresni Istent, magamat kutattam,...."
Ezt hogyan tetted? Ha a Bibliát olvasva mint egy tükörben nézed magadat, és kiigazítod amit kell, nos akkor soha nem lesznek ilyen lehangoló gondolataid. Jakab apostol ezt jól, jobban fogalmazta meg, jobban mint Én. 😊
"De aki beletekint a tökéletes törvénybe, mely szabaddá tesz, és megmarad annál, az nem feledékeny hallgatója a szónak, hanem engedelmeskedik annak, és boldog lesz, mivel cselekszi azt." Jakab 1:25
Ha ezt megteszed, amiről Jakab ír, akkor ezt fogod érezni: "Jehova törvénye tökéletes, újból erővel tölt el. Jehova emlékeztetője megbízható, bölccsé teszi a tapasztalatlant." Zsoltárok 19:7
Máté 7:24
"Így tehát mindaz, aki hallja ezeket a szavakat, és összhangban cselekszik velük, olyan, mint az értelmes férfi, aki sziklára építette a házát." Máté 7:24
Ha utána nézel a Bibliában, amely világosan leírja mi történik az emberrel amikor meghal, akkor nem lesznek ilyen nyugtalanító gondolataid.
Neked is leírták ezt: "Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«” Jeremiás 33:3
Egy ilyen kérést ugye nem lehet visszautasítani?
Mint jól látható van mindünkben egy közös: Jézus
Szeretjük őt, mert valahol életünk során megérintett.
A tanítás, amit átadott érintett meg mindnyájunkat.
Ő érintett meg. Ismered Őt? Jézust? Ne róla legyen ismereted, hanem Őt ismerd meg. Mi itt páran leírtuk, ki milyennek ismeri.
Ismeretünk töredékes, de együtt egy egészet alkot.
Nem hagyott el az úr téged. Azért, mert csak egy lábnyomot látsz a homokban magad mögött nem azt jelenti, hogy elhagyott az Úr. Hanem azt, hogy pont a karjaiban tart, hogy átvigyen a nehézségen.
Szia!
,,Isten országa bennetek, közöttetek van." - Máté (valahol, a búzakalászok tépkedésénél írja, mikor jönnek a farizeusok pampogni)
Amikor Jézus veled van, melletted van, akkor te érzed Őt, és csuda jól érzed magad.
Amikor benned van, akkor Ő érez téged. Bár nem érzed Őt, de közelebb vagytok egymáshoz.
Olyan ez, mintha együtt mennétek át egy nagyon keskeny függőhídon.
A 'lélek sötét éjszakájának' nevezik, avagy ,,lelki szárazságnak".
El fog múlni. Tarts ki!
-Ildi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!