Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki duplán dob a perselybe,...

Aki duplán dob a perselybe, az duplán kapja vissza?

Figyelt kérdés
Isten szereti a bőkezű adakozókat?

2023. máj. 10. 00:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Isten a jókedvű adakozót szereti. (2Kor 9,7)
2023. máj. 10. 00:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is szeretem az adakozóimat - pedig nem vagyok Isten.
2023. máj. 10. 00:21
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
Az egész egyházi tanítás, egy jól kitalált agymosás, minek hatására eltartod a papokat adományaiddal s még fel is magasztalod őket, persze ők semmit sem tesznek ingyen.
2023. máj. 10. 05:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerinted Istent érdekli a pénz?

Szerinted minek van több értelme? Ha egy rászorulónak adod azt a pénzt, vagy ha az egyháznak?

A rászoruló abból a pénzből talán jól lakik.

Az egyház abból a pénzből a templom rezsijét fizeti stb.

Miért is írja elő a vallás a templom látogatást? Mert kell a pénz.

Véleményem szerint Isten mindenhol velünk van. Bárhol, bádmikor fordulhatunk hozzá, nem kell ahhoz templomba menni.

Sok ember pl azt hiszi, hogy egy embertársának megvallja bűneit, feloldozást nyer azokból.

Nem. Feloldozást akkor nyer valaki, ha őszintén megbánja bűneit, ha törekedik a jóra, ember társaival szembeni segítésre.

Nem az tesz valakit jobbá, ha sok persely pénzt ad. Nem is az, ha minden hétentemplomba jár, és minden héten meg gyónja bűneit.

Az tesz valakit jobbá ha törekszik a bűnök kerülésére, igyekszik azokat nem újra és újra elkövetni, és valóban rászorulóknak segít.

2023. máj. 10. 06:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem valami szerencsejáték. Az ember nem azért adakozik, hogy utána előnye vagy anyagi java származzon belőle, ilyen legfeljebb egyes szektákban van. Németh Sándortól hallottam hasonló ökörségeket itthon, de amerikában is van sok képviselője ennek a sátáni nézetnek.
2023. máj. 10. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!