A halált követően itt marad a Földön valamennyi ideig a lélek? Itt is tud ragadni a lélek? Mik a vallási álláspontok ezzel kapcsolatban?
Mi az ábrahámi (kereszténység, iszlám, zsidó vallás) és a keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, taoizmus, zoroasztrianizmus) álláspontja ezzel kapcsolatban? A kereszténység különböző irányzatai mit gondolnak?
Itt marad a Földön valamennyi ideig még a lélek? Itt ragadhat? Át lehet valamivel segíteni?
Sajnos volt egy elég közeli haláleset a környezetemben...
Kedves 10
Nem tudom hogy miből feltételezed ezt, hiszen én azt írtam le ami a Bibliában van benne.
Utánna amit írtam, és amit te is idéztél tőlem, az egy következtetés.
Miszerint Ádám nem kapott egy lelket, hanem ő maga a lélek, tehát ember.
Nem sértésként, de próbáld inkább értelmezni azt amit írnak mások, nem pedig csak belekötni másokba.
Attól függetlenül hogy más a véleményed, illetve máshogy látsz bizonyos dolgokat, az nem jogosít fel hogy megrágalmazz másokat, vagy megbánts.
És ez nem sértés volt!
Legyen szép napod!
Az "élő lélek",az ember s nem egy hullát elhagyó valami,a Biblia szerint és magyar nyelvi értelmezésünk szerint,hisz amikor azt mondjuk,hogy pl. "Békés város 20 000 lelket számlál",nem számítjuk bele a temetőkben lévőket.
A reinkarnációban hívő emberek különböző időt gondolnak,miután meghal egy ember,miután egy új élőlényben tovább él. A gond az mindegyikkel,hogy az ember,a megszületése előtt rendszerint 9 hónappal előbb élőlény s nem csak a megszületésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!