Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halált követően itt marad a...

A halált követően itt marad a Földön valamennyi ideig a lélek? Itt is tud ragadni a lélek? Mik a vallási álláspontok ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mi az ábrahámi (kereszténység, iszlám, zsidó vallás) és a keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, taoizmus, zoroasztrianizmus) álláspontja ezzel kapcsolatban? A kereszténység különböző irányzatai mit gondolnak?

Itt marad a Földön valamennyi ideig még a lélek? Itt ragadhat? Át lehet valamivel segíteni?

Sajnos volt egy elég közeli haláleset a környezetemben...

2023. máj. 9. 14:13
1 2
 11/12 Bomber09 ***** válasza:
43%

Kedves 10

Nem tudom hogy miből feltételezed ezt, hiszen én azt írtam le ami a Bibliában van benne.

Utánna amit írtam, és amit te is idéztél tőlem, az egy következtetés.

Miszerint Ádám nem kapott egy lelket, hanem ő maga a lélek, tehát ember.

Nem sértésként, de próbáld inkább értelmezni azt amit írnak mások, nem pedig csak belekötni másokba.

Attól függetlenül hogy más a véleményed, illetve máshogy látsz bizonyos dolgokat, az nem jogosít fel hogy megrágalmazz másokat, vagy megbánts.

És ez nem sértés volt!

Legyen szép napod!

2023. máj. 16. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:

Az "élő lélek",az ember s nem egy hullát elhagyó valami,a Biblia szerint és magyar nyelvi értelmezésünk szerint,hisz amikor azt mondjuk,hogy pl. "Békés város 20 000 lelket számlál",nem számítjuk bele a temetőkben lévőket.

A reinkarnációban hívő emberek különböző időt gondolnak,miután meghal egy ember,miután egy új élőlényben tovább él. A gond az mindegyikkel,hogy az ember,a megszületése előtt rendszerint 9 hónappal előbb élőlény s nem csak a megszületésétől.

2023. máj. 20. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!