Miért bűn a szaporodás?
Keresztény hívők!
Jómagam nem sorolom magam egyik valláshoz sem. Viszont egy olyan helyről származom, ahol elég nagy hagyománya van a keresztény római katolikus vallásnak. Így a nevelésem része lett valamilyen szinten ez is.
Természetesen a téma azóta is érdekel, viszont egy dolgot sosem értettem.
Miért bűn a szaporodás?
Kereszteléskor ,,lemossák a gyerekről az eredendő bűnt " azaz amit a szülei követtel el azért, hogy a gyerek a világra jöhessen. Nekem ez anno nagyon szarul esett, hogy konkrétan maga a születésem is bűn...
Isten miért ezt a formát választotta a szaporodáshoz, ha ő maga bűnként definiálja?
Hisz ezek szerint, egy új életet ,,csinálni " majd világra hozni bűn... Tehát ha valaki igazán hívő, az nem hoz létre egy új életet. Ami ha úgy nézzük, gátolja az emberi faj fennmaradását.
Mit mond Isten Igéje?:
1Móz 9,7
Ti pedig szaporodjatok és sokasodjatok, nyüzsögjetek a földön és sokasodjatok azon.
"Miért bűn a szaporodás?"
Ezek alapján szerinted bűn?
Valamit félreértesz, nem a szaporodás a bűn hanem olyan emberrel baszni akivel nem vagy házas.
Kereszteléskor nem azt a bűnt mossák le rólad amit a szüleid vétettek hanem minden ember bűnös alapon az eredendő bűnt.
Örülök hogy tudtam tisztázni, üdv: egy lelkipásztor, atya
2
Jak 3,5
Ezenképen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt!
Jakab Apostol levele 3. rész
1.
Atyámfiai, ne legyetek sokan tanítók, tudván azt, hogy súlyosabb ítéletünk lészen.
2.
Mert mindnyájan sokképen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.
3.
Ímé a lovaknak szájába zabolát vetünk, hogy engedelmeskedjenek nékünk, és az ő egész testöket igazgatjuk.
4.
Ímé a hajók is, noha mily nagyok, és erős szelektől hajtatnak, mindazáltal igen kis kormánytól oda fordíttatnak, a hová a kormányos szándéka akarja.
5.
Ezenképen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt!
6.
A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, maga is lángba boríttatván a gyehennától.
7.
Mert minden természet, vadállatoké, madaraké, csúszómászóké és vízieké megszelídíthető és meg is szelidíttetett az emberi természet által:
8.
De a nyelvet az emberek közül senki sem szelidítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.
9.
Ezzel áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, a kik az Isten hasonlatosságára teremttettek:
10.
Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!
Te is kb. annyira vagy lelkipásztor, mint én😂
Szia
Ez az elképzelés teljesen téves, és semmi köze a Bibliában leiírtakhoz ebben a témakörben: "Miért bűn a szaporodás?
Kereszteléskor ,,lemossák a gyerekről az eredendő bűnt " azaz amit a szülei követtel el azért, hogy a gyerek a világra jöhessen. Nekem ez anno nagyon szarul esett, hogy konkrétan maga a születésem is bűn...
Isten miért ezt a formát választotta a szaporodáshoz, ha ő maga bűnként definiálja?
Hisz ezek szerint, egy új életet ,,csinálni " majd világra hozni bűn..."
Az igazság ez a szaporodással és a gyermekáldással kapcsolatosan, amit Isten leíratott, közöl veled is: „Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon” 1Mózes 1:28. Még a szaporodás célját is közli velünk.
A megszületett gyermekről pedig ezt: Zoltárok 127:3
"Bizony, a gyermekek Jehovától kapott örökség, az anyaméh gyümölcse jutalom."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!