Eredendő bűn,vagy eredendő bűnre való hajlam?
A kereszténynek mondott felekezetek,az infantilis gyermekek meghintéses keresztelését,az "eredendő bűn"teóriája miatt gyakorolják.
Azt állítják,hogy amennyiben a gyermek nincs megkeresztelve, de meghal(bevezetése korában gyakori volt a gyermek halál)elkárhozik az "eredendő bűne" miatt.
Isten olyan bűnökért is kárhozattal fizet,melyeket a csecsemő nem követett el?... Összefér ez Isten igazságosságával?... Ez nem éppen az Isten igazságossága szándékos eltorzítása?
Azt tapasztalom,hogy szüleimtől örököltem olyanokat,mint a hirtelen harag,keményfejűség,de a hajlam,amennyiben nem gyakoroljuk,nem bűn!...
Képtelen vagyok elhinni,hogy egy néhány hónapos csecsemőt Isten bűnösnek ítélne el!...Mit is vétett?...Talán telepakolta a pelust,vagy túl mohón szívta édesanyja tejét?...
Mit gondolsz erről?
Erre csak a zsoltáros szavával tudok válaszolni:
"Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant."
Persze vannak olyan infantilis, ördögi, álkeresztény szekták, akik ezt tagadják.
"Azt állítják,hogy amennyiben a gyermek nincs megkeresztelve, de meghal(bevezetése korában gyakori volt a gyermek halál)elkárhozik az "eredendő bűne" miatt."
Nem, ilyet egyik se állít, csak infantilis kérdezők hazugsága.
Te nagyokos pápista!
Mondj egyetlen példát melyben Jézus bűnösnek mond csecsemőket!
Egyébként az általad idézett Biblia hamisítás katolikus szenny.
Egy hitelesebb fordítás így hangzik:
" Zsoltárok 51:5 (51:7) Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem."
Ebben nyilvánvalóan az édesanya vétkességéről van szó,s nem a magzat vétkességéről.
Még a King James fordítása sem a magzat,hanem az anya bűnösségéről ír:
"Zsoltárok 51:5 Behold, I was shapen in iniquity; and in sin did my mother conceive me."
Aki Krisztus követője,az Őt követi s nem "infantilis, ördögi, álkeresztény szektát",mint te!
Ha nem az eredendő bűn miatt,akkor miért hágják át a csecsemők emberi jogait,szerződést kötve helyettük?
Tehát szerinted Dávid király valami zabigyerek volt?
Egyébként az angol is azt mondja, hogy már fogantatásakor bűnös volt, tanulj meg angolul kicsit jobban :)
Amúgy minden Biblia katolikus, hiszen mind a 4. század végén kanonizált katolikusból ered :)
Jób 14,1.4
Minden ember, aki anyától született, szegény a napokban, de jóllakik gonddal.
Tisztátalantól vajh születhet-e tiszta? Nem, egyetlen egy sem!
Róm 5,19
Ahogy egy embernek engedetlensége miatt sokan bűnössé váltak, egynek engedelmességéért sokan meg is igazultak.
Ef 2,1-3
Ti is halottak voltatok vétkeitek és bűneitek következtében, amelyekben azelőtt éltetek a világ szokása szerint, a levegőégben uralkodó fejdelemnek a hatalma alatt. Ez a lélek most a hitetlenség fiaiban dolgozik. Közéjük tartoztunk mi is, amíg testi vágyainkban éltünk, s megtettük, amit a test és az érzékek kívántak. Születésünknél fogva mi is a harag gyermekei voltunk, akárcsak a többi ember.
Inkább gondolkozz el azon, hogy a szektád miért tagadja Isten igéjét, miért bennetek ez az ördögi lelkület.
Nyilván a fordítók,az "eredendő bűn"hamis teóriája alatt fordítottak félre.
Ha igaz lenne ez a teória, Jézus Krisztus is bűnös lenne az eredendő bűn hamistana alapján,ami abszurdum!
Micsoda bűne lehet egy csecsemőnek? Bolondság azt feltételezni!
Szia
Ha benned lévő igazságérzet ezt diktálja neked:"Képtelen vagyok elhinni,hogy egy néhány hónapos csecsemőt Isten bűnösnek ítélne el!.", akkor hidd el, a tökéletes(sen gondolkodó), igazságos Isten sokkal inkább igazságtalanságnak tartja ezt. Sőt azt le is íratta miért került az ember ebbe az áldatlan állapotba(hogy meghalhat a csecsemő is), és azt is, hogyan szabadítja meg az embert az öröklött haláltól. Amikor Isten megteremtette az embert, a halál nem volt a "tervei" között.
A megoldás ez: "Mert ha az egy ember vétsége folytán a halál királyként uralkodott az által az egy által, akkor akik a ki nem érdemelt kedvességnek és az igazságosság ajándékának bőségét kapják, sokkal inkább királyokként uralkodnak majd az életben az egy személy, Jézus Krisztus által.
Így hát, amint e g y vétség következménye mindenfajta ember számára elítélés volt, ugyanúgy e g y megigazulást hozó cselekedet eredménye is mindenfajta ember számára az ő igazságossá nyilvánításuk az életre. Mert mint ahogy az egy ember engedetlensége által sokan bűnösökké lettek, ugyanúgy az egynek engedelmessége által is sokan igazságossá fognak válni." Róma 5:17-19
8.Hsz!
Ha értelmes vagy és elolvastad azt, amit írtam felesleges a kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!