Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megidéztem volna a halál...

Megidéztem volna a halál szellemét? A Legfelsőbb tényleg tenne ilyet? Az én hibám ennek a barátomnak a halála? Mit tegyek magammal?

Figyelt kérdés

A hinduizmusról fontos tudni, hogy alapvetően egyistenhitű, viszont az Istennek rengeteg aspektusa, személye stb. van. Az Istent Isvarának hívják, azonban Ő az aki Brahmaként megteremti, Visnuként fenntartja és Sivaként elpusztítja a világot. Ez a három aspektus a fő, de van még mellette rengeteg másik is, illetve e három aspektusnak is van egy rakat alaspektusa, alszemélye, akiknek szintén. Ezeket külön külön személyesíti meg a hinduizmus, ezért keltheti azt a látszatot egy nyugati ember számára, hogy ez olyan, mint az egyiptomi, meg a görög vallás, amelyekben több száz, vagy akár ezer különálló istenség volt. De ez messze nem így van. Ugyanakkor a hinduizmusnak rengeteg formája van, tehát valóbban létezhet tisztán politeista irányzata is. Istennek egy másik apsektusa a világot mozgató erő, az anya, aki Siva felesége, Sakti Parvati. Neki pedig az egyik apsektusa a haragvó, rettenetesen riasztó küllemű, nyelvét kiöltő Káli, aki a halál megtestesítője. Fontos, hogy nem démon, hanem démonölő/ördögölő. Egyszer ugyanis a világ, az ember és minden ellenségei rátámadtak az emberekre, és ekkor Sakti égtelen, mértéktelen haragra gerjedt, és legkaszabolta tömegével a démonokat, egy nyúzókéssel vágta fel a bőrüket, és a fejükből és szívükből úgy csavarta ki a vért, mintha csak egy narancs lett volna. A megölt démonok karjait maga köré tekerte fűszoknyaként, a lenyúzott koponyáikból pedig nyakláncot készített magának. A démonok/ördögök/bukottak vére az embert és a világot a bűnbe és a halálba taszította volna, Sakti-Kálira viszont nem volt veszélyes, hisz ő is a Legfelsőbb Örökkévaló, egyetlen Isten egyik aspektusa, így elpusztíthatatlan, így a démonok vérét egyetlen hörpintésre megitta.

Ezért ábrázolják így: [link]

Tegnap találtam egy zenét, ami Kálihoz szólt. Majd el kezdtem mantrázni, hogy "Om namo Káli, Om namo Siva", és azt mondtam, hogy Káli égessen el mindent körülöttem, amire nincs szükségem. Nyilván ezt nem emberekre értettem, sőt, nem is gondoltam teljesen komolyan, a hinduizmusban alap, hogy nem ártok senkinek (ahimsa) és Isten nem is teljesít ilyet. Negatív hatásokra gondoltam, de azt se rettenetesen komolyan

Ma reggel kaptam a hírt, hogy egy nagyon régi barátom meghalt rákban tragikus hirtelenséggel. :'-( :-(

Én vagyok a felelős a haláláért? Én Öltem meg? Nem bírok egyszerűen a tudattal... Mit tegyek? Legszívesebben a saját életemnek a végét is elvállalnám, ha kiderülne, hogy miattam történt... Nem tudok megküzdeni a lelkiismeretemmel... Lehet, hogy egy ördögöt, egy démont, egy elbukott lényt, egy gonoszt szólítottam meg?

2023. máj. 7. 13:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik Sátánt és a démonokat idézted meg, de nincs olyan veszteség amit az igaz Isten helyre ne tudna hozni. Tudod ki ő?
2023. máj. 8. 12:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Semmi köze nincs a Szentháromságnak a hinduizmus istenképéhez.

2023. máj. 9. 10:45
 13/17 A kérdező kommentje:

#12.

A hinduizmus főárama márpedig egyetlen Örökkévalóban hisz, és Isvarának, a Legfelsőbbnek rengeteg aspektusa van.

https://www.youtube.com/watch?v=tJmzENaKmN8&pp=ygUPaGluZHUga..

https://www.youtube.com/watch?v=G4UkP-D_Ij4

Hasonlít egy kicsit a Szentháromsághoz, bár nem teljesen azonos.

2023. máj. 9. 12:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Isvarának semmi köze nincs az egyedüli, igaz Istenhez. Isten egy van, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene. Minden más isten hamisítvány, valójában Sátán gonosz szellemi lényei.

2023. máj. 10. 11:11
 15/17 A kérdező kommentje:

#14.

Isvara az egyedüli igaz Isten (szanszkritul Legfelsőbb). Ő az egyetlen, a teremtő. Ő teremti meg, tartja fenn, majd pusztítja el a világot. Ő a világ szerves része, de mégis elkülöníthető. Rengeteg formája, alakja, aspektusa van neki. Kinyilatkoztatta magát sok embernek, prófétának a történelemben, köztük Ábrahámnak, Mózesnek, de Zoroaszternek is. Ő a forrás. Minden tőle származik és hozzá tér vissza. Az egész világ egy hatalmas család, beleértve minden érző lényt, embert, állatot és minden egyebet.

2023. máj. 10. 11:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Térj meg ebből a hamis vallásból és fordulj Jézus Krisztushoz. Amíg nem késő.

2023. máj. 10. 13:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező. Hogy vagy? Megnyugodtál már?

Nem miattad távozott az az illető. Nem te vagy a felelős amiatt, mert meghalt az ismerősöd teste.

Ugyanakkor azt, hogy forgasd magad, nem Isten akarja. Ez érthető számodra?

Nyugodj meg.

Ne forgasd be magad. Ez nagyon fontos.

2023. júl. 9. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!