Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia. Mit jelent az "első...

Biblia. Mit jelent az "első szeretet"? János Jelenések könyve, 2.4.

Figyelt kérdés

2023. máj. 6. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Amikor Isten az adott vele szövetségbe kerülő embernek felfedi a valós kilétét. Megnyilvánul előtte félreérthetetlenül. Olyankor az ember végtelen hála, öröm, és akarás van az emberben, hogy mindent úgy cselekedjen, ahogy Isten megadta, ahogy az Ige írja, és igyekszik megragadni a kommunikáció minden pillanatát, és mégtöbbre éhessé válik Isten személye után..
2023. máj. 6. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Mi a szeretet?

Igen, ha egy ember megtér, akkor kezdetben elkezdi mindenben keresni, kutatni Istent. Olvashat Bibliát, járhat misére, embertársaival elmélkedhet istenről. Tanulni akar Krisztustól, meg akarja ismerni.

Isten szeretete.

Általában ez életmódváltással is párosul. De az ellenség ezt nem hagyja annyiban. Kísértések jönnek az emberre. Barátok, akár családtagok személyében. De történhetnek botlások is. Az ellenségnek , ördögnek, sátánnak, alsóbb erőnek, gonosznak, világ fejedelmének (nevezd, ahogy akarod), tehát az ellenségnek ez nem jó. Mindent elkövet, hogy az embert újdonsült hitében megtörje. Tapasztaltam. Volt, hogy nem tudtam ellenálni a kísértésnek. De Isten látja ezt. Nem hagy erőn felűl kisérteni. Ha pedig erőn felűli kísértés éri az embert, Isten ad szabadulókártyát a gonosz markából.

De van, aki inkább elengedi újdonsült hitét és vagy vissza megy a régi életébe vagy üzletet kovácsol belőle. Mint ezek a csaló álkrisztusok, akik embereket semmiznek ki, pénzeket csalnak ki a hiszékenyektől.

A "Kezdeti szeretet" az az, ami a frissen megtértben van. Az a lélek szeretete, ami önzetlen, másokat tesz maga elé és mindenki más hasznát is nézi. Alázat van a kezdeti szeretetben és hála. Ha a hívő visszatér a régi életéhez, akkor eltért a kezdeti szeretettől. Akár évek múlva is kiéghet. Ez nagyon jó a sátánnak, a lefelé húzó szellemnek.

Annak a fő célja sátánnak nem csak, hogy eltérítsen a kezdeti szeretettől, hanem teljesen átfordítsa. Isten pedig az első szeretetet érzékelhetővé teszi. Vissza lehet térni belé még a pokol kapujából is.

És ott van a megigért jutalom is annak, aki győz és visszatér az első szeretetkez:

"A győztesnek enni adok az élet fájáról, mely Isten paradicsomában van!"

(Jelenések 2:7)

Mert ez a fa hozzáférhető. De gyümölcse nem kézzel fogható. Szellemi gyümölcs. Bölcsesség és tudás szükséges hozzá, ám kell a kezdeti szeretet is. Hit kell hozzá. A gyümölcs pedig elfogyaszthatatlan. A lélek tápláléka, mely sosem fogy el, aki vissza tér a kezdeti szeretethez.

Én is kiestem valamikor ebből a kezdeti szeretetből. Hónapokra elmúlt, mert mint az efezeusi egyház úgy én is a többség akaratát igyekeztem egyenlővé tenni Isten akaratával. De rájöttem, hogy a közösségemben nem nyílvánúlt meg csak 10 ből 1 vagy 2 emberben a kezdeti szeretet. A többség, mint a legtöbb emberi közösségben a hatalomra pályázik, uralkodásra, alázatoskodásra. A jót jól tenni titkon lehet, hogy azt senki se tudja, hogy te tetted. Csak te és Atyád, aki a rejtekben is jól lát.

Kicsit talán eltértem a kezdeti kérdéstől, de remélem tudtam segíteni az értelmezésben. Legyen szép napod.

2023. máj. 6. 18:37
 3/5 KZitus ***** válasza:
92%

Szia

A korai keresztények megtalálták ’az igazságot’, a valódi keresztényi hitet, amelyről Krisztus a János 18:37-ben beszélt. Látták az igazság csodálatos fényét, és a szellemi sötétségből kijöttek a ragyogó világosságba. Ám az idő múlásával némely keresztény kezdeti lelkesedése és buzgalma kihűlt. Az első század végére kialakult egy komoly gond az efézusi gyülekezetben. A feltámasztott Jézus Krisztus rámutatott, hogy mi volt ez: „felrovom neked, hogy elhagytad az első szeretetedet. Ezért emlékezz rá, miből estél ki, tanúsíts megbánást, és a korábbi tetteket cselekedd” Jelenések 2:4, 5. Az efézusi keresztényeknek fel kellett éleszteniük az Isten és az igazság iránti szeretetüket.

2023. máj. 6. 20:36
 4/5 anonim válasza:
Putyin győzni fog. Nem ő a főgonosz
2023. máj. 8. 23:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért hiszitek, hogy ez csak gyülekezeteknek szóló segítségek voltak? Ugyanúgy embertípusoknak is szolnak.
2023. máj. 8. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!