Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a keresztények elgondolkodn...

Ha a keresztények elgondolkodnak miért mondja a lelkész hkgy az nem biblikus ördögtől való.?

Figyelt kérdés
megkérdöjeleztem a menny és a pokol létezését, mondtam senki se tudja. meg mondom sok ellentmondás van bibliaban. erre a lelkész: fejezzem be mert ez a gondolat nem tőllem van, hanem ez dèmonikus, Sátántól való a hitgyengülés csak a bibliában írtak alapján szabad gondolkozni mondta a lelkész
2023. ápr. 24. 07:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, vannak olyan gondolatok amik nem a te saját gondolataid.

Hogy ezt jobban meg is értsd, Joel Osteen könyveit ajéánlom hozzá a te korosztályodnak..

"csak a bibliában írtak alapján szabad gondolkozni mondta a lelkész"

Szerintem mást mondott neked, csak te értelmezted így.

2023. ápr. 24. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
*ajánlom
2023. ápr. 24. 07:27
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Pappal, lelkésszel nem biztos, hogy érdemes vitatkozni. Ők hivatalból valók. Isten béresei, ha úgy tetszik. Önként vállalták ezt a melót, ami azzal jár, hogy a Biblia alapján adják le a mondandót.

Részben igazad van, hogy vannak ellentmondások a Bibliában. Én Isten országában hiszek. Elsősorban Jézus Krisztusban hiszek természetesen és abban az Istenben, aki benne kinyilatkoztatta magát. Én viszont úgy képzelem el, hogy Isten országa már a földön is észlelhető. Jézus beszél erről. Nekem az a kép ált össze a fejemben, hogy Isten országába belépni lehetséges a földön, mert ez nem fizikai hely, nem szellemi hely. Közöttünk van, azok közt, akik hisznek Krisztusban.

Mint minden ország, úgy Isten országa is másként néz ki. Van akinek maga a pokol lenne az a hely. Például aki élvezi, hogy mások felett uralkodik, ezt szokta meg és csak ebben leli örömét, annak pokol az a hely, hiszen ott nem uralkodhat senki felett. Aki a pénzben leli kizárólag az örömét, az ott pofára esik, mert nem pénz a fizetőeszköz Isten országában. A pénz ott semmit sem ér. És igen, a földi életben már be lehet lépni Isten országába. Bár itt szükséges a pénz. Odaát nem lesz alkohol, kábítószer, sőt kocsikra sincs szükség, amúgy semmi anyagi dologra nincs szükség.

De mindenre meglesz a mennyei alternatív megfelelő. Aki pedig nem oda való, azt nem hinném, hogy a pokolra küldenék. Inkább kizárják. Belépés megtagadva. És korán sem biztos, hogy egy pap vagy egy lelkész ott boldogabb lenne, mint te vagy én. Mert ott már nincs szükség misére. Ott Jézus krisztus tanít a mennyei dolgokról. De ez is elérhető "demó verzióban" az írás olvasásakor. Tulajdonképpen a Biblia szépen taglalja a mennyek országának részeit, és minden írás, amely Istentől származik. Én úgy vélem, nem is szükséges, hogy teljesen egybeeső irások származzanak Istentől. Az apokrif iratokban is meg van Isten, hiszen tőle ihletett.

Viszont akik földhöz ragadtan gondolkodnak, azok nem biztos, hogy el tudják hagyni a földet. Ők itt kísértenek az élők közt. A föld lesz a pokluk és csak nézhetik azt, ami nekik is egykoron megadatott. De nem hiszem, hogy az végleges büntetés lenne, szerintem van út egy földhöz ragaszkodó kísértetnek is isten országába.

Tény, hogy az emberlétet születéstől a halálig lehetséges kiélvezni. De azért jó, ha az ember bele-bele kukkant az íráson keresztűl Isten országába és igyekszik a mélyére látni.

Én elsősorban a Bibliából tájékozódom és meg sem próbálkozok lelkészek, papok elgondolásaira hagyatkozni, mert minden ember egy egyéniség. Nem is járok templomba, de ha kérdésem van, akkor tudom, hogy kivel kell megvitatnom azokat.

Tehát nekem ez jött le és jön le naponta, amikor az írásokat szemlélem. Csak én szabad keresztény vagyok. A fantáziámat nem köthetik búsba felekezetek, ám érdekel az ő meglátásuk is, sőt még más vallásúak meglátásai is, hiszen még ha másban hisznek is ugyanazon egy Isten adja meg ehhez a szabad akaratot.

Meg azért józanul végig gondolva hamar rá lehet jönni, hogy Krisztus urunk 2000 éve élőket igyekezett megvilágosítani. Az egy egészen más világ volt. Volt nyilván, amiről nem beszélhetett, hiszen neki 3 éves küldetése volt, nem mehetett keresztre előbb.

2023. ápr. 24. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem egy igazi pappal beszéltél, hanem valami gyülis lelkésszel csak. Náluk nincs érvelés, hanem csak kijelentés. Például indokolhatta is volna, hogy miért van úgy, ahogy ő gondolja, de többségük képzetlen hülye.
2023. ápr. 24. 18:21
 5/5 anonim ***** válasza:
mondta a pásztor
2023. ápr. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!