A Talmud Jézus-ellenes részei nem muszlimellenesek?
"ma a faji felsőbbrendűség legkirívóbb példája a zsidóknál"
Igy igaz. És miért? Mert a zsidók ugyanazt az Ószövetséget olvassák mint a keresztények tehát a felsőbbrendűség téveszméje a Bibliából ered mind a zsidóknál mind a keresztényeknél.
Mint írtam nem a Bibliából ered, hanem alapvető volt minden nép esetén.
Tehát ez a népek sajátja volt, mert vallották, ők tudják az igazságot a spirituális világról, a többiek meg tévedésben vannak. Miköben éppen a Biblia (is) írja, minden népnek saját őrangyala van, akik máshogy vezetik a népeket stb.
A felsőbbrendűségnek praktikus, materiális okai is vannak, pl. az önvédelem és a népfenntartás.
Ami lényeges, hogy ehhez agresszivitás vagy inkább segítő szándék párosul.
Tehát látjuk, hogy a másik tévedésben van, ezért el akarom mondani neki az igazságot, fel akarom őt emelni hozzám, vagy inkább el akarom-e taposni, kiirtani...
A zsidóság ez utóbbit, a kereszténység a segítő szándékot képviseli.
A kereszténység éppen Jézus Krisztussal hozta el azt, hogy a "zsidó Isten" nem csak a zsidóknak, hanem az egész világnak szól.
Lehetséges hogy minden nép esetében volt, mint egy ősi primitív felfogás, de a vallásoktól pont az lenne elvárható hogy eltöröljék ezeket. A Biblia viszont pont hogy Istentől származónak írja le a felsőbbrendűség téveszmélyét és törvényesítette azt. Ellenben például az iszlám előtti
araboknál szokás volt hogy élve eltemették a lánygyerekeket. Ezt a Korán barbár szokásnak írja le és megtiltotta vagy például Mohamed próféta kijelentette hogy a fehér ember nem felsőbbrendű a feketénél és a fekete sem felsőbbrendű a fehérnél.
Az nem javít az összképen hogy az Újszövetséggel a keresztényék szerint ez változott, mert akkor is ott van a Bibliában az hogy Isten helyesli az etnikai alpú felsőbbrendűséget amiből nem nehéz kreálni egy olyat hogy xy etnikum felsőbbrendű, lásd náci Németország.
"Ezért mondom hogy a keresztények még a saját Bibliájukat is megtagadják"
Nem, a te hazugságodat cáfoltam a betölt szóról.
"lásd náci Németország."
Aminek továbbra sincs semmi köze a Bibliához, mint arra vagy hárman rámutattunk.
"Nem, a te hazugságodat cáfoltam a betölt szóról."
Jó tudni hogy a betölt szónak az a jelentése hogy eltörölni :)
"Aminek továbbra sincs semmi köze a Bibliához, mint arra vagy hárman rámutattunk."
Én pedig rámutattam hogy van. A Bibila etnikai alapú felsőbbrendűséget hirdet és prancsot ad más népek totális kiirtására. A nácik pont ezt tették.
"Jó tudni hogy a betölt szónak az a jelentése hogy eltörölni"
Senki nem eltörlésről beszélt, ne hazudozz. Jézus tölti be a törvény szerepét, vagyis az új szövetségben már Jézusé az a szerep, ami a zsidóknál a törvény volt.
"Én pedig rámutattam hogy van"
Csak kijelentetted, nem rámutattál. Hogy az ószövetségben is létezik rasszizmus, az nem azt jelenti hogy bármely más hasonló ideológia onnam ered, vagy egyáltalán köze lenne hozzá. Ahogy a náciknak sincs semmi köze hozzá, hisz az eugenikára alapozták a fajelméletüket.
"Senki nem eltörlésről beszélt, ne hazudozz. Jézus tölti be a törvény szerepét, vagyis az új szövetségben már Jézusé az a szerep, ami a zsidóknál a törvény volt."
Hát de azt mondjátok ti keresztények hogy az Ószövetség szinte teljesen el lett törölve miközben Jézus azt mondta nem azért jött hogy eltörölje. Ez az ellentmondást nem oldod fel azzal hogy azt mondod Jézus maga a törvény.
"Csak kijelentetted, nem rámutattál. Hogy az ószövetségben is létezik rasszizmus, az nem azt jelenti hogy bármely más hasonló ideológia onnam ered, vagy egyáltalán köze lenne hozzá. Ahogy a náciknak sincs semmi köze hozzá, hisz az eugenikára alapozták a fajelméletüket."
A németek keresztények, a keresztények szent könyve pedig a Biblia igaz? Na most ha a Biblia etnikai alapú felsőbbrendűséget hirdet és prancsot ad más népek totális kiirtására, a németek pedig ezt teszik, akkor elég egyértelmű hogy a Biblia az alapja ennek.
"Ez az ellentmondást nem oldod fel azzal hogy azt mondod Jézus maga a törvény."
Jézus oldotta fel, mint arra rámutattam.
"A németek keresztények"
Nem, Németország egy szekuláris állam.
"akkor elég egyértelmű hogy a Biblia az alapja ennek"
Miután konkrétan le is írtam, hogy mi az alapja, mit remélsz elérni azzal, hogy behazudod hogy a Biblia az alapja?
"Jézus oldotta fel, mint arra rámutattam."
Akkor már azt is megtudtok hogy a feloldás is nálad törlést jelent :) Szerintem te valami alternatív nyelvet használsz :)
"Nem, Németország egy szekuláris állam."
A Németek nagy többsége keresztény volt a náci ideológia megjelenésekor.
"Miután konkrétan le is írtam, hogy mi az alapja, mit remélsz elérni azzal, hogy behazudod hogy a Biblia az alapja? "
Én tényeket közlök. Nem érdekelnek a hazugságaid. Az eugenikára azt írják az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozás. Ez nagyon messze van a náci fajelmélettől. A Biblia által leírt etnikai alapú felsőbbrendűség és más népek kiirtása viszont egy az egyben az amit a nácik tettek tehát a Biblia a forrása.
"Akkor már azt is megtudtok hogy a feloldás is nálad törlést jelent"
" A Biblia által leírt etnikai alapú felsőbbrendűség és más népek kiirtása viszont egy az egyben az amit a nácik tettek tehát a Biblia a forrása"
Tehát marad a tények tagadása és a hazudozás. Nem is tudom, mi mást vártam egy magadfajtától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!