Hogyan tudnám fejleszteni a krisztusi szeretetet magamban?
Hiába imádkozok Jézus Krisztushoz javulásért, mégsem tudom szeretni a felebarátaimat úgy, mint Ő tanította.
Például:
- Utálom, ha hozzám érnek, én is utálok másokhoz érni, kényszeresen megtörlöm a kezem, ha mégis megtörténik.
- Indokolatlan utálatot érzek bizonyos emberekkel szemben és tartok tőlük, vagy kerülöm őket.
- A haragom évek óta tartogatom egy-két személy ellen, nem tudok megbocsájtani(nem ismerem a megbocsájtást?).
- Nem járok gyónni, mert úgy érzem nincsenek bűneim, még ha tetteim bizonyos embereknek kárára történtek is, mégsem érzem magam bűnösnek miatta. (Ezek a tettek természetesen nem egészség-, vagy életellenes bűnök.)
- Nem tudok másokkal szemben együttérzést tanúsítani, ha nem is nyíltan, de magamban mindig kinevetem őket.
- Megmagyarázhatatlan idegesség tör rám, ha mások zenéjét/énekét kell hallgatnom.
- Ok nélkül ordibálok másokkal, apró hibáikon rettenetesen tudok dühöngeni.
- Barátaim sikereinek nem tudok örülni.
- Gyűlölöm a protestantizmus minden fajtáját, pl, ha egy jó barától kiderül, hogy evangélikus mondjuk, azzal kb. 0-ra esik a népszerűsége a szememben.
Szerintetek van esély megváltoznom, hogy más ember lehessek?
A probléma kezelését a vallás felől közelítsük meg lehetőleg, direkt nem a mentális egészség témába írtam.
Többektől hallottam/láttam, hogy ők is problémás emberek voltak, de a kereszténységben megtalálták a nyugalmat és mára boldog, nyugodt életet élnek szerető családjuk körében.
Szia
A problémáid egy része mentális okok miatt van. De ne keseredj el, ezen is lehet segíteni - ha akarod. Viszont van itt egy olyan dolog, amellyel jól megnehezíted a neked a választ.
Írod: "Nem akarok tanítvány lenni és a felsorolt pontjaid inkább a remeték életére emlékeztetnek. Ha másoknak sikerült az Úr által meggyógyulni, nekem miért ne sikerülhetne? Tudom, hogy Krisztus itt él bennem, lehet el van zárva. Fel tudom szabadítani?"
Ezek a mondatok ütik egymást mint a kártyában! Hogyan él benned Krisztus, ha nem akarsz a tanítványa lenni?? Másoknak azért sikerült "kigyógyulni" minden féle rossz szokásból, mert követték Krisztus tanácsát. Mivel te nem teszed ezt, ezért szenvedsz a azoktól a dolgoktól amit leírtál. Az első században Krisztus tanítványai minden tökéletlenségük ellenére, erejükből telhetően úgy élték a mindennapjaikat, hogy szem előtt tartották amit Uruktól tanultak. Megfogadták pl. ezt a tanácsát: " „Vegyétek fel az én igámat (vagy: „Gyertek az én igám alá velem”), és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes és az én terhem könnyű” Máté 11:29, 30.
Pál apostol értette ez mit jelent, pedig nem is volt a tanítványok között, de megtanulta a krisztusi tanítást. Ezt írta: "Azt mondom tehát, és emellett tanúskodom az Úr nevében, hogy többé ne járjatok úgy, ahogy a nemzetek(pogányok), akiket a hiábavaló gondolataik vezérelnek. Elméjükben sötétség van, és eltávolodtak attól az élettől, melyet Isten ad, mert nem akarják megismerni Istent, és érzéketlen a szívük. Minden erkölcsi érzéket elveszítve, átadták magukat a gátlástalan viselkedésnek, hogy mohón mindenféle tisztátalanságot tegyenek." Efézus 4:17-19
Pál apostol másik tanácsa szintén a segítségedre lehet:
"Ezért öljétek meg a földi testrészeiteket(úgy ahogyan azt Márk 9:43 és a Galácia 5:24 írja), nehogy szexuális erkölcstelenséget kövessetek el, tisztátalanok legyetek, féktelen szexuális vágyak ébredjenek bennetek, káros dolgok után áhítozzatok, vagy mohók legyetek, ami bálványimádás. Ezek miatt Isten haragra gerjed. Ti is ugyanígy viselkedtetek korábban. Most azonban hagyjatok fel az indulattal, haraggal, gonoszsággal, becsmérlő beszéddel, és ne hagyja el a szátokat ocsmány beszéd. Ne hazudjatok egymásnak. Vegyétek le a régi egyéniséget a szokásaival együtt, és vegyétek fel az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjáalakul, hogy olyan legyen, mint az, aki teremtette. Az új egyéniség nem tesz különbséget sem görög, sem zsidó, sem körülmetélt, sem körülmetéletlen, sem idegen, sem szkíta, sem rabszolga, sem szabad között, hanem Krisztus minden mindenben." Kolosszé 3:5-11
Tehát az ima, a Biblia olvasása, elmélkedés segít a mentális gyógyulásban erős nyugtatók nélkül is. Lehet szükséged gyógyszerekre, de olyanokra amelyekkel élheted a mindennapi életedet....nem szenvedve.
"Tehát nincs segítség, az orvostudomány nem segített, Isten nem fog?" - de fog, ha megfogadod a tanácsát, akkor mindenben támogat, hiszen ezt ígéri neked is: "„Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak” Ézsaiás 41:10
Tehát nem az a kérdés Isten segít-e, inkább az, te engeded-e?!
Talán kezdhetnéd azzal, "ne hagyja el a szátokat ocsmány beszéd." Ez nem nehéz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!