Eszembe jutott Mohamed és az Iszlám vallás. Ti hogyan viszonyultok az Iszlámhoz? Nekem Jézus jut róla eszembe aki óva intett minket a hamis prófétáktól..
Az iszlám szerint Mohamed előtt még több ezer másik próféta is volt. Többek közt Jézus is.
Mert máshogy van értelmezve az egész.
Kicsit olyan mint a hinduizmusban. Amikor a hinduk Buddháról hallottak azt mondták, hogy valójában ő is hindu volt és része a hinduizmusnak, hiába nevezik buddhistának. Ahogyan amikor legelőször hallottak a hinduk Jézusról, csak annyit mondtak "tulajdonképpen akkor ő csak Visnunak egy megjelenési formája, 'avatárja' "
Mohamed pusztán a próféták pecsétje volt. De előtte más helyeken, más emberek hirdettek más tanokat, amik szintén Allahtól származnak, de azok akkor abban az időben ott nem ugyanazok voltak, mint a több száz évvel későbbi Mohamed tanai. Mivel Allahnak akkor más tervei voltak az emberekkel, mint később.
"Mohamed pusztán a próféták pecsétje volt. De előtte más helyeken, más emberek hirdettek más tanokat, amik szintén Allahtól származnak, de azok akkor abban az időben ott nem ugyanazok voltak, mint a több száz évvel későbbi Mohamed tanai. Mivel Allahnak akkor más tervei voltak az emberekkel, mint később."
Nem egészen. Az alaptanítások ugyanazok voltak.
Ők is emberek. Tévedhetnek. lehet, hogy mi keresztények is tévedünk. Lehet a zsidóknak volt igazuk. Lehet mind hatalmas tévedésekben vagyunk és az ateistáknak van igaza. Lehet a hinduk csinálják jól vagy a Buddhisták.
Lehet a legokosabb az, aki egyáltalán nem töpreng ezeken a dolgokon.
Én a magam részéről Jézus mellett teszem le a voksom. Én inkább Isten országát várom, Krisztus visszatértét, mint a halált.
A Koránnal egy problémám van. Elkezdtem egyszer olvasni és az volt az érzésem, hogy egy arab éppen belemászik az arcomba és csak mondja, mondja az igazát. Nem volt szimpatikus.
Az ó szövetség pedig túl véres és brutális számomra. Abban csak annyi örömöm lelem, amikor Krisztusról spojlereznek el egy-egy jelenetet.
Az újszövetség viszont kellemes. Barátságos. Drámai. A jelenésekkel a végén pedig teljesen elszállt az agyam. Krisztusban igaz barátra leltem.
Ez döntés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!