Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudom eldönteni bizonyo...

Hogyan tudom eldönteni bizonyos dolgokról, hogy helyesek e, ha konkrétan nem ír róluk a Biblia?

Figyelt kérdés

Pl. most bizonyos filmek nézésével kapcsolatosan van bennem némi aggályosság és a lelkiismeretem alapján nem tudom most eldönteni, hogy helyes e megnézni az adott filmet jelen esetben a: Wednesdayt. Ugyebar ez igazabol sorozat de mindegy.

Szóval olyan dolgokról, amivel kapcs nem ír konkrétumot a Biblia, hogyan tudom eldönteni, hogy helyes e?

2023. ápr. 11. 12:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

"Hogyan tudom eldönteni bizonyos dolgokról, hogy helyesek e, ha konkrétan nem ír róluk a Biblia?"

Úgy, hogy megkérdezed valakitől, aki értelmezni tudja a Bibliát.

Eleve abból, hogy feltetted a kérdést látszik, hogy nem elég maga az Írás. Pl. az a része sem elég, hogy

"amikről csak jót mondanak, amik csak erényesek, és amik csak dicséretre méltók, továbbra is azokkal foglalkozzatok",

hiszen ha elég sokáig gyűjtjük a véleményeket, mindenről fogunk hallani jót is, rosszat is...

2023. ápr. 11. 21:15
 12/22 anonim ***** válasza:

"Hogyan tudom eldönteni bizonyos dolgokról, hogy helyesek e, ha konkrétan nem ír róluk a Biblia?"

Megkeresed az adott dolog magját, eredőjét. Mindennek a kezdetét. A Szent Lélek ráfog vezetni, azért jött, hogy segítsen neked. Ő az Igazság Szelleme és Ő az aki leleplezi a hazugságot.

2023. ápr. 11. 21:37
 13/22 anonim ***** válasza:

"Megkeresed az adott dolog magját, eredőjét."

Vagyis kiképzed magad bibliatudósnak, beleásva magad azokba az ókori nyelvekbe, amelyeken a Biblia íródott. :)

2023. ápr. 11. 21:41
 14/22 anonim ***** válasza:

13 Kedves 13-as, ha csak elméletben olvasgatsz, és azt nem teszed gyakorlatba annak miértelme, ha az Igazságot kutatod?

Csak egy apró példa: Mi a gyilkosságnak a magja? írigység, hol jelenik meg előszőr? Káin és Ábelnál, mivé tud fajulni napjainkban is? Hány ember veszítette ez miatt már az életét? Sok.

2023. ápr. 11. 21:45
 15/22 anonim ***** válasza:

13 Még egy kis gyakorlat:

Mi kapcsolódik még magként az irigységhez? Keserűség. Ahol az irigység megtalálható ott a keserűség is. Soroljam tovább? vagy elég pillanatnyilag ennyi is.

2023. ápr. 11. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:

"13 Kedves 13-as, ha csak elméletben olvasgatsz, és azt nem teszed gyakorlatba annak miértelme, ha az Igazságot kutatod?"

Nem mondtam, hogy csak elméletben kell olvasgatni. De ha nem akarsz mások magyarázataira hagyatkozni, akkor nem nagyon van más, mint mindennek saját magad utánajárni.

"Mi a gyilkosságnak a magja? írigység..."

De mi egyáltalán a gyilkosság? Mert egyesek szerint egy magzat életének a szándékos elvétele nem gyilkosság, mások szerint meg az...

2023. ápr. 11. 21:52
 17/22 anonim ***** válasza:

16 "Mert egyesek szerint egy magzat életének a szándékos elvétele nem gyilkosság, mások szerint meg az..."

Ki adja az élő Ruachot? az élő lelket? Kinek van joga visszahívni? A Mindenható Istennek. Aki ebbe az Isteni rendbe beleavatkozik, aki hozzásegít a viselkedésével( a férfire gondolok itt, aki magára hagy bajban a gyereke anyját),vagy mágiát használ/felbérel olyan személyt aki ezt használja, hogy a magzat meghaljon, aki kiszolgál ilyen intézményeket, aki asszisztál ilyen cselekedethez, akár orvos, akár nővér-mind gyilkos.Aki ha nem kap kegyelmet elkárhozik.

2023. ápr. 11. 21:59
 18/22 anonim ***** válasza:

17+ Márk 2.

15.

És lőn, a mikor ő ennek házában asztalhoz üle, a vámszedők és bűnösök is sokan odaülnek vala Jézussal és az ő tanítványaival; mert sokan valának, és követék őt.

16.

És a mikor látták az írástudók és a farizeusok, hogy együtt eszik a vámszedőkkel és bűnösökkel, mondának az ő tanítványainak: Mi dolog, hogy a vámszedőkkel és a bűnösökkel eszik és iszik?

17.

És a mikor ezt hallja vala Jézus, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szükségök orvosra, hanem a betegeknek, nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre.

Vaknak kell már lennetek, hogy ne vegyétek észre a jeleket, amik körülvesznek benneteket és 2000 évvel ezelőtt már meg lett írva. A Jelenések könyve meg-ami zajlik ma a Földön.

2023. ápr. 11. 22:06
 19/22 anonim ***** válasza:

"Ki adja az élő Ruachot?"

Az mi? :)

Egyébként ha szerinted elég a Bibliát olvasgatni ahhoz, hogy mindent megértsen mindenki, akkor miért magyarázod? :)

2023. ápr. 11. 22:11
 20/22 anonim ***** válasza:

19

"Ki adja az élő Ruachot?"

Az mi? :)

[link]

[link]

"Egyébként ha szerinted elég a Bibliát olvasgatni ahhoz, hogy mindent megértsen mindenki, akkor miért magyarázod? :)"

Hol írtam ezt?:D Hol írtam ezt, hogy ennyi elég? Mikor pontosan arra próbállak gondolkodásra ösztönözni titeket, hogy kevés a betű és gyakorlatba fektessétek, és hívjátok segítségül Jézust.Kérjétek a Szent Lelket. Mert a betü öl, a Szellem elevenít.

2023. ápr. 11. 22:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!