Mennyi keresztény lehet valójában Magyarországon?
Akkor még nem találtátok meg, mert Jézus ránk hagyta az Eucharisztia közösségi ünneplését, sőt fel is szólított minket "ezt tegyétek".
Hát pedig ránk hagyott egy igét is:
"Aki nincs ellenünk, az velünk van." (Máté 9:40)
Nem hinném, hogy bármely közösség kisajátíthatná magának Krisztust és eldönthetné, hogy ki megy hozzá és ki nem.
Azt mondja, hogy:
"Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen sem megy be abba." (Márk 10: 14-15)
Hogy mondhatod bárkinek is, hogy akkor ti még nem találtátok meg Jézust?
Azt mondta:
"Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát."
(Máté 11: 28-29)
Pál apostol témába vágó sorai pedig:
"Én ugyanis az Úrtól kaptam, amit közöltem is veletek: Urunk Jézus elárulásának éjszakáján fogta a kenyeret, hálát adott, megtörte, és így szólt: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem értetek. Ezt tegyétek az én emlékezetemre.” Ugyanígy vacsora után fogta a kelyhet, és így szólt: „Ez a kehely az új szövetség az én véremben. Ezt tegyétek, valahányszor isztok belőle, az én emlékezetemre.”"
(1Kor 11: 23-25)
Most akkor mi legyen? Ime, akik velem osztoztok Krisztus vérében, mint benne hívők, lássátok, hogy én is megtörtem a kenyeret és jeleztem közös szövetségünket Krisztus vérében. Mert tudjuk János evangéliumából, hogy az ige lett testé.
("S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be. "
/János 1:14/)
A mennyből alászállott kenyér pedig Jézus.
És én megtörtem a kenyeret, Krisztus vérével szentesítettem is ezt. Hála a jó Istennek ezért.
Ámuljatok és bámuljatok, mert pontosan úgy hirdetem nektek az írást, ahogy meg van írva:
. „Semmit se vigyetek az útra – hagyta meg nekik –, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, se egy váltás ruhát. Ha egy házba betértek, ott szálljatok meg és onnét induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be benneteket, hagyjátok ott a várost, és még a port is rázzátok le lábatokról ellenük tanúságul.”
Mi vagyok én barátaim? Kiforgatnám talán az írásokat? Ha ezt tenném, akkor Pál is ezt tette. Talán én lennék az antikrisztus? Ha így lenne, akkor pedig örvendjetek és ujjongjatok, mert én is a megfeszített és feltámadott Krisztust hírdetem, amit a papok. Teszem én ingyen, ők pedig béresek módjára. Na, ki a jó pásztor a történetben? Ki itt a Márta, aki főz és ki a Mária, aki Krisztus szavain csüngött?
A testvérek pedig ott vannak mindenhol. A munkahelyen, a boltban és mindenhol akad 1-1, ahova járok. Van aki járja a templomokat és van aki nem szokott bemenni oda. Mert meg van írva Testvéreim:
"A farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa. Ezt válaszolta: „Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: Nézzétek, itt van, vagy amott! Mert az Isten országa közöttetek van.”" (Lukács 17: 20-21)
Íme, értsétek meg, vagy olvassátok át Pál római levelét. Nem törvényt adott Jézus, hanem kegyelmet. Kegyelem alatt vagyunk, nem törvény alatt. Egyetlen egy parancsba foglalta össze a törvényeket, ami nagyjából annyi, hogy Tedd azt a másikkal, amit szeretnél, hogy veled is megtegyenek.
Ha nem értitek meg, hogy Isten nem újabb papokat, áldozatokat, törvényeket, szokásokat akar tőletek, hanem irgalmat, kegyelmet, mindazt, amit ő is megadott. Ha ezt nem értitek meg, hogyan fogadnátok a nagyobb dolgokat? Becsukott szemmel és befogott füllel, ahogy a zsidók is tették?
El is vették a jutalmukat.
Átírjátok és átnevezitek talán a Bibliát? Mert az a fajta is elvette a jutalmát.
De Krisztus népe minden népből való, hát nem tudtátok? Zsidóból, Muszlimból, pogányból, hinduból, buddhistából, meg minden lelki népből.
Inkább a képmutatás jelenségét érdemes vizsgálgatni a templomokban, mint Isten jelenlétét.
Én azért nem járok templomba már, mert rájöttem, hogy tele van ördöggel.
Lehet a pap is az.
Rengeteg ott a hazug, irigykedő, képmutató, stb. Orbán is mindig misére jár, biztos nem ülnék ilyennel egy padban.
Úgyhogy igaza van a 3-asnak, jobb a mai világban egyedül keresni az Istent és olvasni a Bibliát.
3-as vagyok. Nem állítom, hogy jobb egyedül keresni Istent.
Én azt állítom, hogy érdemes a templomon kívül is keresni az Isten akaratát.
Sőt volt/van olyan pont, amikor be kell vonni valakit az istenkeresésbe. Én legjobb módját a GyakoriKérdések-ben láttam. Csak nem kell nézni sem a pipákat, sem a százalékokat, hanem a válaszok tartalmát.
Ha összhangban áll az írásokkal, a Bibliával, akkor az jó válasz. Isten nyomára vezethet el a jó válasz.
De azért érdemes kérni imában Istent, hogy egy embertársamnak adja meg a bölcsességet, ami alapján közelebb kerülhettek hozzá.
A biblia pedig ott van, hogy megvétózza az ördög válaszait.
Amúgy meg 2023-ban érdemes kihasználni, ami megadatott a technológiai fejlődéssel és a világhálóval nekünk. Mert azért az nem kevés, hogy hozzá lehet férni minden íráshoz és minden tudáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!