Akik nem hisznek Istenben, ti tartjátok a húsvétot? Ha igen, mire fel ünnepeltek, mit ünnepeltek ilyenkor?
Bocsi, érthetően?
Nem “nemhívőkeresztény” vagyok, hanem semmilyen keresztény. Generáción óta nincs keresztelgetés a családunkban. Nálunk a húsvét is hagyomány, nem pedig keresztény ünnep.
Buszra szerencsére nem kell várnom, ahová akarok, eljutok gyalog és cangán a kisvárosomban. Hosszabb távon meg ott az autó.
Nem tartjuk.
Nem böjtölünk, nem megyünk misére/ istentiszteletre/ körmenetre.
Azt a részét amit megtartunk ( locsolkodás, hagyományos húsvéti ételek) hagyományként éljük meg, nem vallási ünnepnek.
Kiveszőben van a dolog, és szerintem nem is baj. Mi már tojást sem festünk. Én gyerekként sem voltam oda - a "hagyomány" részéért sem. Nem kaptunk akkora ajándékokat, mint karácsonykor, a locsolkodás meg csak nyűg volt - szerencsére egy idő után már nem erőltette senki rám.
Az is utálatos, hogy a három piros betűs napból egy mindig vasárnapra esik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!