Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyre jobban terjeda keresztén...

Egyre jobban terjeda kereszténység kínában és Ázsiában. A muszlim szorul vissza. Ti szeretnétek ha az összes vallást bekebelezné Jézus evangéliuma?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 6. 10:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

"Is itt dobom el az agyam. Mint ha a kereszténység ben nem lenne jelen"

Volt valamikor. A keresztény világ legalább kinőtte ezt. Így viszont már különösen szembetűnő, hogy az iszlám világ lemaradt pár évszázaddal.

2023. ápr. 6. 13:40
 12/24 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
63%

"Volt valamikor. A keresztény világ legalább kinőtte ezt. Így viszont már különösen szembetűnő, hogy az iszlám világ lemaradt pár évszázaddal."

A "keresztény világ" és a keresztény vallás két különbözö dolog.

A mostani "keresztény világ" a római és görög cuccokon alapszik, nem a biblián.

Pl. Demokrácia.

A szekuralizmus sem azért jött létre mert annyira keresztényi, csupán már keresztényeket (és titokban nem a kereszténységet követő valojában ateista embereket) zavarta amit a papok csináltak.

2023. ápr. 6. 13:46
 13/24 anonim ***** válasza:
3%

"Volt valamikor. A keresztény világ legalább kinőtte ezt. Így viszont már különösen szembetűnő, hogy az iszlám világ lemaradt pár évszázaddal."

A keresztény világ semmit nem nőtt ki. Ugyanolyan erőszakos mint ezer éve. A keresztény társadalmak a legerőszakosabbak statisztikák szerint. Most i két keresztény állam gyilkolja egymást. Az oroszok és ukránok is keresztények.

2023. ápr. 6. 13:54
 14/24 anonim ***** válasza:
És a muszlimokat nem zavarja eléggé, ami ott folyik?
2023. ápr. 6. 13:56
 15/24 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"És a muszlimokat nem zavarja eléggé, ami ott folyik?"

Nem tudom hogy mi folyik ott mert a kérdező nem rakott statisztikákat.

De nem zavar hogy ha a kereszténység is kerül ázsiában többségben, nem az én döntésem hanem az ővék.

2023. ápr. 6. 13:59
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Most i két keresztény állam gyilkolja egymást"

Két szekuláris állam. A kereszténységhez pont semmi köze a konfliktusnak.

2023. ápr. 6. 14:03
 17/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom hogy mi folyik ott mert a kérdező nem rakott statisztikákat."

Nem is erre gondoltam, hanem az iszlám országok nagy részében lévő erőszakos, elnyomó, vallási alapú törvénykezésre. Kövezés, vallásrendőrség, alig létező női jogok, egyenlőség, stb. A muszlimokat ezek nem zavarják, nincs semmi törekvés szekularizációra? Vagy az iszlám vezetés folytja el ezeket?

2023. ápr. 6. 14:05
 18/24 anonim ***** válasza:
6%

"Két szekuláris állam. A kereszténységhez pont semmi köze a konfliktusnak."

Érdekes, ilyenkor mindig az a válasz hogy semmi közük a kereszténységhez. A pap megáldja az ukrán meg orosz katonákat mielőtt harcolni mennek de biztos nem keresztények :)

2023. ápr. 6. 14:08
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"Nem is erre gondoltam, hanem az iszlám országok nagy részében lévő erőszakos, elnyomó, vallási alapú törvénykezésre. Kövezés, vallásrendőrség, alig létező női jogok, egyenlőség, stb."

Az ilyenek leginkább a keresztények által támogatott tálibok tesznek, illetve a szaudiak és Irán. Ezeket mind keresztények hozták az adott ország élére.

"muszlimokat ezek nem zavarják, nincs semmi törekvés szekularizációra?"

Kb az iszlám világ fel már most szekuláris.

2023. ápr. 6. 14:10
 20/24 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Nem is erre gondoltam, hanem az iszlám országok nagy részében lévő erőszakos, elnyomó, vallási alapú törvénykezésre."

Engem zavar.

"stb. A muszlimokat ezek nem zavarják, nincs semmi törekvés szekularizációra?"

Arról annyit tudnak hogy valami nyugati találmány a vallás ellen.

Egyébként az elnyomo vallásra hivatkozo rendszerekkel bajuk az van, lásd az iráni tüntetéseket.

Csak ott egy kicsitt erősebb a diktatúra.

Magával a vallás alapú törvénykezéssel szerintem a többségnek nincsen problémája, inkább azzal hogy a vallásra hivatkozva csinálnak egy csomo elnyomo törvényt ami vagy nem szükséges a vallás szempontjából, (a nők auto vezetésének tiltása.) vagy pont ellenkezik azzal, (A nők tanittatásának tiltása). Csak nehezebben mozognak az ilyen mozgalmak, mert sokszor "nyugat bábok"-ként kezelik őket. Pontosabban szolva nehezebben jönnek létre.

2023. ápr. 6. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!