Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felnőtt korban is megkeresztel...

Felnőtt korban is megkeresztelkedhetek? Ha igen, mit kell tennem?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és szeretnék megkeresztelkedni. Kis koromban csak névadóm volt, nem kereszteltek meg. Megtehetem 20 évesen is? Ha igen, mit kell csinálnom? Tudom, keresek meg egy papot, de mi ennek a menete? Mik kellenek, hogy megkereszteljenek? Hogy zajlik ez az egész?

Normális válaszokat kérek!

Köszönöm.

2010. okt. 7. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy plébániára,amilyen vallású akarsz lenni. A keresztelés előtt hitoktatáson veszel rész,a pappal megbeszélt időpontokban,és utána keresztelnek majd meg.
2010. okt. 7. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Odamész a paphoz és közlöd vele, hogy szeretnél megkeresztelkedni. a Többiről majd ő tájékoztat. Semmi vészes - intéznek a gyülekezethez illetve a megkeresztelendőhöz is a szertartás szerint kérdést (ezt a pap előre el fogja mesélni részletesen), erre válaszolsz és utána megkeresztelnek:)
2010. okt. 7. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

nekem tesóm férje felnőttként lett keresztelve elsőáldoztatva bérmálva..

úgy tudom a kereszteléshez semmi különleges, a többihez egypár hittan előadásra, és misére kell elmenni, majd valamilyen ünnepélyes dolog keretében, vagy együtt a fiatalokkal elvégzik.

2010. okt. 7. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Miért akarsz megkeresztelkedni? Taélán először ezt kéne eldöntened... aztán ez alapján eldönteni melyik felekezetet választod... és akkor már lehet konkrét menetrendet kérdezni.

én 19 évesen "keresztelkedtem", azaz bemerítkeztem egy medencében... csak annyit kellett tennem, hogy odamegyek. Besétáltam a vízbe, ahol 2en megkérdezték, hiszem-e hogy Krisztus a megváltó... trallala, mondtam hogy igen, ők imádkoztak értem és bemerítettek a vízbe.

Ha azért szeretnél megkeresztelkedni, hogy beteljesítsd az Isteni parancsot, akkor ez a legjobb.

Ha azért, hogy tagja legyél egy egyháznak, akkor valóban elmész egy templomba és ott majd elmondják mit merre.

2010. okt. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!