Köszönöm válaszokat!
Igazából olyat szeretnék neki venni, ami nem sima biblia, hanem fiataloknak való. Ez nem tudom mennyire érthető. Mondta, hogy a templomba járás mellett szeretné otthon is tanulmányozni, viszont egyedül ez nem megy neki mindig. Ezért gondoltam, hogy szülinapjára vennék neki egyet, csak az a baj, hogy nem igazán értek hozzá.
Reformátusok vagyunk egyébként.
Csak akkor értékeli ha hívő de ha nem akkor sem fog megsérteni.
Szerintem tök jó, jól van összerakva.
"Igazából olyat szeretnék neki venni, ami nem sima biblia, hanem fiataloknak való. Ez nem tudom mennyire érthető."
Egyáltalán nem érthető, mert elvileg minden Bibliában ugyanaz van. Vannak gyermek Bibliák kicsiknek, de azok csak pár ismertebb történetet dolgoznak fel.
Attól, hogy Adventista még nagyon is épülhet a hite.
Én akkor kezdtem Bibliát olvasni amikor kaptam egy újszövetséget. Csak újszövetségből állt a könyv. Aztán előszedtem nagybátyám evangélikus Bibliáját és nem tudtam lerakni. Most meg Károlit olvasok.
Nem adventista, ott van a leírás.
A fiatalok Bibliája az újonnan revideált Károli-fordítást használja (2011-es szöveg), ezzel az egyik legjobb és legközérthetőbb nyelven adja közre a teljes Szentírást. Nemcsak a régies kifejezések kerültek ki belőle, de az eredeti szöveg következetességét is megőrizte (pl. a szombattal kapcsolatos igehelyek esetén). A revideáló bizottság közel 10 éves munkáját dicséri a kiadvány minden mondata. A könyv rövid magyarázatokkal segíti a megértést, valamint színes illusztrációkkal és dekoratív oldaltipográfiával a vizuális élmény fokozására - ezzel minden tekintetben megfelel a mai fiatalok elvárásának. Műbőr kötésben, kék és rózsaszín változatban is kapható
"pl. a szombattal kapcsolatos igehelyek esetén"
Szerinted miért emelték ki ezt a szombatisták, ha nem adventista kiadvány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!