Hiszed hogy a halál után van menny vagy valami ahol találkozunk elhunyt szereteinkel?
Nem hiszek benne.
Én abban hiszek, hogy feltehetően ez az egy életünk van csak, ezért ki kell használnunk, minél jobban.
Itt természetesen nem feltétlenül a hedonista életmódra gondolok, hanem arra is, hogy az ember fejlődjön: minden nap tanuljon valamit. Legyen anyagi biztonsága, normális iskolai végzettsége, egészséges élete, békességben éljen a szeretteivel, és legyen segítőkész másokkal szemben.
Üdv, egy agnosztikus ateista
Szia
Én azt hiszem a halál utáni állapotról, amit Isten leíratott, mert ezt még senkinek sem sikerült megcáfolni:
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik...Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség." Prédikátor 9:5,6, 10
"mert ezt még senkinek sem sikerült megcáfolni:"
Nem megcáfolni kéne hanem bizonyítani, amit állítasz.
Ha azt állítom, kimajmok ugrálnak a fejeden halál után, akkor az igaz, mert te nem tudod bizonyítani?
"Nem megcáfolni kéne hanem bizonyítani, amit állítasz." - én nem állítottam semmit, idéztem Isten Szavát. Vele perlekedel.
#18, #19: Azért hervasztóak vagytok, hogy ennyire csípőből, "write only" tüzeltek a Bibliára... #17-es a Biblia legszkeptikusabb verseit idézte, amelyek szerint a testünk nem hordoz semmiféle képességet a halál utáni önálló életre.
Keresztény gondolkodás szerint a halál utáni élet lehetőségét nem magunkban hordozzuk, hanem Isten újjáteremtő cselekedetének, a "feltámadás"-nak az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!