Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Újszövetség felülírja az...

Az Újszövetség felülírja az Ószövetséget?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről?

2023. márc. 25. 19:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
28%
A szektas keresztenyek szerint igen.
2023. márc. 25. 19:14
 2/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
33%
Papiron nem, de gyakorlatban igen.
2023. márc. 25. 19:17
 3/18 anonim ***** válasza:
54%
Egy program 2.0-ás verziója felülírja az 1.0-ásat?
2023. márc. 25. 20:32
 4/18 anonim ***** válasza:
29%

Valójában nem írja felül, mert minden, ami rendeltetett, akár szertartások, akár ünnepségek stb. minden Jézus Krisztusra mutató és utaló előkép volt, melyek Jézus Krisztusban lettek teljessé, azaz Jézusban töltetett be minden.

Mt.5,17. Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Csel.13,32. És mi hirdetjük néktek az atyáknak tett ígéretet, hogy azt az Isten betöltötte nékünk, az ő fiaiknak feltámasztván Jézust:

Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.

Ef.1,23. Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, a ki mindeneket betölt mindenekkel.

Mat.22;

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

2023. márc. 25. 20:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

A bűnökért nem kell bemutatni véres áldozatot. Az Ószövetség idejében kellett az Újszövetség idején nem.

2023. márc. 25. 20:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

#5#: "A bűnökért nem kell bemutatni véres áldozatot. Az Ószövetség idejében kellett az Újszövetség idején nem."

Így van. Én is ezért írtam, hogy Jézus betöltött mindent. Azért nem kell már véres áldozat, mert maga Jézus volt a megöletett áldozati Bárány, Aki meghalt az emberek bűneiért.

2023. márc. 25. 21:00
 7/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
77%

Hogy példát mondjak állitásom mellé:

Az ószövetségben szabad volt a válás, tilos volt bizonyos állatok húsa.

Az újszövetségben tilos lett a válás (kivéve házasságtörés vagy az egyik fél halála esetén), és a tiltott kaják szabadon fogyaszthatók lettek. Mert Jézus megtisztotta.

2023. márc. 25. 21:35
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

Az Ószövetség egy nép mitológiája, nincs más jelentősége.

A "betöltés" jelentése kiiktatás, virágnyelven. De ez is csak a zsidó származású őskeresztényeknek volt fontos.

2023. márc. 25. 21:54
 9/18 anonim ***** válasza:
50%

Vidiripi

"Az újszövetségben tilos lett a válás (kivéve házasságtörés vagy az egyik fél halála esetén), és a tiltott kaják szabadon fogyaszthatók lettek. Mert Jézus megtisztotta."

A Bibliában ez áll!

1Korinthus 7:10 A házasoknak pedig azt rendelem – nem én, hanem az Úr –, hogy az asszony ne váljék el férjétől. 11 Ha mégis elválik, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön ki férjével. A férj se bocsássa el a feleségét.

2023. márc. 25. 22:17
 10/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
93%

Dehát akkor most szabad vagy nem?

Csak mert itt ugy fogalmaz hogy: "Máté,5:32Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét, paráznaság esetét kivéve, az házasságtörővé teszi őt, és aki elbocsátott asszonyt vesz feleségül, az házasságtörést követ el.”

„…már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.” (Máté 19,6)

De mindegy, nagy esélyel félre értettem valamit, a másik példát erre az eshetőségre hoztam.

2023. márc. 25. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!