Hogyan fejeznétek be a tékozló fiút? Milyen befejezést adnátok neki?
OFF: 1.-nek. Gondolom magyar órára kell fogalmazást írnia belőle. Nekünk múlt héten kellett.
Én úgy folytattam, h az idősebb fiú is elmegy, de ő megházasodik, vesz földet, szóval jól él. Pár év múlva meg beállít az öccse, h már meghalt az apjuk, ő meg elherdálta azt a vagyont is, és most segítsen neki a bátyja. Innentől 2 befejezést írtam, mert nem tudtam dönteni, h mit írjak.
1= a bátyja befogadja, és próbálja jó útra téríteni. (Ez illik egy bibliai történet végéhez, megbocsájtás, meg hasonlók.)
2= a bátyja elzavarja, mert nem akarja, h az ő vagyonát, amiért megdolgozott, elherdálja, és nem akarja a családját emiatt veszélybe sodorni. (Ez ugyan nem nagyon illik egy bibliai történetbe, de a fene nagy igazság érzetem nem hagyott nyugodni.)
Remélem segíthettem. 16/l
1. vagyok:
Nem értem én sem az off-ot, bár igazad van 2. ha házi feladat volt, de nem írta, hogy miért akarja befejezni, nem írta, hogy új történetet kell kreálnia.
Valójában a történet Jézus földi tartózkodásának az idejéből való, amikor ezt a példázatot konkrét földi csoportokra lehetett alkalmazni.
Jézus a két testvérrel szemléltette azt a feszült szembenállást, amit a farizeusok merev, dogmatikus és önelégült hitrendszere okozott, azzal, hogy elítélte Jézus olyan tetteit, amikor többet foglalkozott a bűnüket megbánó bűnösökkel, mint pl. az önelégült farizeusokkal.
Ez a szembenállás ma is meg van!
Az élet ragyogóan megírta a történet befejezését (persze, ez még nem a vége!).
Sajnos a farizeusokhoz hasonló hívők közül (akiket az idősebb testvér szemléltet), csak kevesen "térnek haza" az Atyjukhoz.
Szép lenne, ha nem így lenne, de a Biblia szerint és a valóság szerint is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!