Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Óriási a különbség az Ószövets...

Óriási a különbség az Ószövetségben megnyilvánuló "Isten" és az Újszövetségben Jézus Krisztus által mondottak között. Lehetséges, hogy Jézus Krisztus Atyja, aki az Örökkévaló, Egy igaz Isten, nem egyenlő az Ószövetség átkozódó, büntető valakijével?!

Figyelt kérdés
Jó lenne, ha alaposan elmagyaráznátok!

2023. márc. 23. 14:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Isten nem változik, az ember aki eltávolidik vagy közeledik felé.

Isten egy honfoglalasra készítette fel a szövetség népét, azután Kánaán megtartására.

Azután elküldte Fiát, akinek feltámadása után átadta az Itélkezés jogát, amit az " újra eljön ítélni élőket és holtakat" bibliai ídézet támaszt alá.

2023. márc. 24. 13:09
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy remek beszélgetés erről. A válasz is benne van.

[link]

2023. márc. 25. 20:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Óriási a különbség az Ószövetségben megnyilvánuló "Isten" és az Újszövetségben Jézus Krisztus által mondottak között."

Amit most bemásolok az pont az ellenkezőjét bizonyítja. Azaz Isten és Jézus egy.

Ahogy az Úr szólt magáról Ézsaiásnak az Ószöv.-ben, ugyanúgy szólt több száz évvel később János apostolnak is, azaz Én vagyok az első és az utolsó, a kezdet és a vég, az Alfa és az Omega. Amíg az Ószöv.-ben „Isten” szólt, addig az Újszöv.-ben „Jézus”.

Ószövetség (Úr Isten)

Ésa. 41;4. ...: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!

Ésa. 44;6. Így szól az Úr, Izraelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kívül nincsen Isten.

Ésa. 48;12. Hallgass rám Jákob és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.

Újszövetség (Úr Jézus)

Jel. 1;8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható.

Jel. 21;6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

Jel. 22;13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Most már világosan látnunk kell azt, hogy két különböző illető (Isten és Jézus) nem állíthatja magáról ugyanazt, ha csak nem mind kettőjük egy és ugyanaz a személy. Jézus és Isten egysége nem csak tettekben, nézetekben és akaratban mutatkozik meg, hanem lényegükben is.

2023. márc. 27. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!