Jézus Krisztus a feltámadása után Amerika melyik részén járt, a nefiták földje körülbelül a mai Amerika melyik részén volt található?
Kicsit megtévesztő amit írsz, ne úgy írd, hogy "a próféta Joseph Smith", hanem sokkal helyesebben, "a hamis próféta Joseph Smith".
Bocsánatot kérek, amiért félreérthetően fogalmaztam. Természetesen minden olyan, ábrahámi valláskörbe tartozó szöveget átverésnek tartok, amiben az író azt állítja magáról, hogy Istennel beszélget.
A hamis próféta kifejezés azt sugallná, hogy van igaz próféta. Ezt pedig nem akartam sugallni.
Ha nem is fogadod el ezeket a vallásokat, akkor se lehet kategorikusan kijelenteni, hogy nincs igazi próféta (hiszen ezt nem tudod bizonyítani), legfeljebb saját hited szerint nincs.
Mielőtt jönnél a spagettiszörnnyel és hasonlóval, a kettő kicsit más kategória, mivel a prófétaság lényegében egyidős a civilizált emberiséggel.
"a hamis próféta Joseph Smith"
EZT SEM írhatod le!
Mivel nem csak az igaz, hanem a hamis prófétát sem tudod bizonyítani. Ehhez ugye TUDNOD kellene azt, amit ő prófétál. Vagyis neked is prófétának kellene lenni.
Nem, ezt mondhatjuk, mert *minden*, hangsúlyozom minden történelmi forrás és bizonyíték ellent mond sületlen baromságainak, például az amerikai őslakosokkal kapcsolatban, a zsidókat illetően, stb...
Hamis próféta: kap kinyilatkoztatást az Úrtól, de elferdíti azt.
Szerintem Joseph Smith csak pénzt akart. Aki beveszi a baromságait, egészségére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!