A jehova tanuinak tényleg csak a hitgyűlés jelenti az életet?
Ebből az első válaszból látszik jól, hogy Jehova Tanúiról sok butaságot mondanak.
Tisztelt kérdező! Ugye nem hiszed hogy itt pontos válaszokat fogsz kapni egy ilyen kérdésre?
Mert hogy az ilyen kérdésről saját magadnak kell meggyőződni megismerve őket! Ezt nem lehet másként. Azt hiszed talán hogy feltétlen Tanúnak kell lenni ehhez? Szó sincs róla.
Már a honlapjukon is rengeteg információ van a kérdésekkel kapcsolatban. Többek között arról is, hogy mi a szekta és miért nem azok a Tanúk!
Vidiripi
Tisztelt kérdező!
Itt nem a hivatalos kozmetikázott válaszokat fogod kapni az Őrtorony szervezetről és annak tagjairól.
- Hogy szekta-e az Őrtorony szervezet az egyéni megítélés alá esik, ki mit tart szektának. Természetes hogy a tanúk saját magukat nem fogják annak tartani.
A honlapjukon meg csak és kizárólag a hivatalos információkat fogod megtalálni. Soha nem fogsz olyan cikket olvasni a honlapon amely a gyengeségeiket mutatná be konkrétan. Tehát csak is elfogult információkat olvashatsz. Ha megfigyeled a fényképeket mind beállított fotó.
- De hogy választ is kapj a kérdésedre.
Nem! Nem igaz hogy csak a "hitgyűlés" jelenti Jehova tanúinak az életet.
Ők maguk is élik az életüket! Tartanak lakodalmat, persze nem a klasszikus értelemben. Tehát nem fognak lerészegedni és egyéb ehhez hasonló szokások. Tartanak a gyermekeiknek ballagási ünnepséget! Tartanak házassági évfordulót!
- Nagyon sokan közülük elmennek kirándulni, akik tehetik azok külföldre is mennek.
Szoktak játszani társasjátékot. Van ahol rendeznek társas összejöveteleket ami arról szól hogy beszélgetnek, esznek, isznak (nem alkoholt) játszanak. Szerveznek biciklis kirándulásokat, vagy egyéb programokat! Van olyan film amit megnéznek a moziban de ez elég ritka. Hallgatnak zenét, megválogatva hogy mit hallgatnak. Sőt olyanok is vannak akik megisznak egy pohár sört, bort vagy pálinkát. De természetesen nem részegednek le.
- De a szabadidős tevékenységeiket egymás társaságában teszik vagy olyan személlyel aki közel van ahhoz hogy csatlakozzon az Őrtorony szervezethez.
- Nagyon ritka hogy világi barátaik lennének de azért erre is akad példa.
Van olyan Jehova tanúja aki motorozni szokott!
Kedves 3-as! Többször vitatkoztunk már és meggyőződtem arról, hogy bár nem vagyunk mindenben egy állásponton, egy intelligens és tájékozott személy vagy.
Amit írtál most, az egytől egyig igaz!
Jehova tanúi ugyanúgy szórakoznak mint mások, csak figyelnek arra hogy ne részeg érjenek le, ne hallgassanak trágár zenét, ne erkölcstelenkedjenek. De ugyanúgy táncolunk, kirándultunk, nyaralunk, horgászunk, társasozunk vagy összeülünk sütögetni, mint mások.
Ami a világi barátokat illeti, ezt személye válogatja. Van akinek a gyülekezetek belül sincs sok barátja, van akinek meg a legtöbb azok kívül van. Nekem például nagyon sok katolikus, református stb barátom van, kölcsönös tisztelet keretei között persze.
Még egyszer nagyra értékelem amit írtál, kedves 3-as!
Vidiripi
Mindössze leírtam a tapasztalatomat. Azt amit láttam és átéltem.
Vidiripi
Az a nick nevem. Az eredetit meg sajnos nem lehet megváltoztatni, újat nem akarok csinálni.
Meg tudod változtatni, írj az adminoknak.
info@gyakorikerdesek.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!