Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mária mennybemenetelét ki látta?

Mária mennybemenetelét ki látta?

Figyelt kérdés

2023. márc. 5. 21:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nekem olyan hamisnak tűnik az egész (a Mária dogmák), mint az iszlám. Apokrif írásokra támaszkodik.

Miért csak a Mária jelenik meg mindig, a többi szent hol van (akik feltámadtak Jézus halálakor és mindörökké tökéletesek a zsidókhoz írt levél szerint, Ábrahám, Izrael, Dávid, próféták...stb.)?

Szerintem az örök szüzesség se igaz, mivel József akart vele szeretkezni. Mikor megtudta, hogy várandós a Szent Lélektől, akkor elsőre nem hitt neki, hanem azt gondolta hogy valaki megrontotta, ezért akarta "dobni". Nyílván csak szűz nőt akart magáévá tenni. Értelemszerűen Jézus születése után kellett hogy legyen szerelmeskedés, mivel férj és feleség.

2023. márc. 6. 15:45
 12/17 anonim válasza:
54%
Én még nem láttam.
2023. márc. 7. 18:29
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

"Értelemszerűen Jézus születése után kellett hogy legyen szerelmeskedés, mivel férj és feleség."

Miért kellett? A te perverz, bűnös vágyaidat ne vetítsd ki másra.

2023. márc. 8. 10:22
 14/17 A kérdező kommentje:
Miért bűnös? Férj és feleség. Ember és asszony.
2023. márc. 8. 22:40
 15/17 Jégszív ***** válasza:

#8.

Elmagyaráznád, hogy mi a különbség "mennybemenetel" és "mennybevétel" között? 😀

Számomra ugyan mindkettő fából vaskarika, de azt is megmondom miért:

Nem vagyok az, "kit földöntúli izék Földöntúli izékbe avattak", de van pár sejtésem:

A szellemvilág független kell, hogy legyen TÉRTŐL, IDŐTŐL, és legfőképpen az ANYAGTÓL! No már most mi a búbánatot keres bárkinek az anyagi teste a szellemvilágban!?

# 13. Értékelem, hogy nem kábítasz minket azzal a süket dogmával, hogyaszongya:

"Mária szűz volt fia születése előtt (ante partum), alatt (in partu) és után (post partum) is."

Ha valaki a 21. szd. Európájában végig rágja magát a Depositum dogma gyűjteményén és közben nem röhög fel, annak valami takkja van: 100 %-os valláskárosult!

2023. aug. 16. 22:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Jézus mennybe ment, mert Isten, Mária mennybe vétett, mert ember.

Nem tudom mi a baj a dogmákkal, a szektáknak is vannak hittételei, csak azok néhány évtizedesek, esetleg 500 évesek. A katolikus dogmákból sok közel 2000 éves.

2023. aug. 21. 10:16
 17/17 Jégszív ***** válasza:

Credo(?) quia ABSURDUM est...

2023. aug. 21. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!