Milyen Zsoltárok vannak az Újszövetségben?
Figyelt kérdés
Őszintén én nem vagyok valami vallásos ember ezért sem tudom, de ez most lényegtelen. Az egyik téma kör amit még nem dolgoztam ki a feladataim közül az egy újszövetségi zsoltár elemzése. Az interneten nem találtam rá igy elkülönítve, hogy Újszövetségi zsoltárok ezért gondoltam itt feltenni a kérdésem. Félreértések ne essék nem azt kérem, hogy egy zsoltárt valaki elemezzen ki nekem csak, hogy megnevezne valaki egy kicsit hosszabb, tartalmasabb zsoltárt.2023. márc. 5. 14:35
1/3 anonim válasza:
Ilyesmit, vagy erre utalásokat leginkább katolikus vallásos könyvekben találsz.
2/3 KZitus válasza:
Szia
Nem hiszem, hogy a Görög iratokban találsz zsoltárok elemzését.
De az előfordul több helyen, hogy valamelyik könyv írója, például Pál apostol utal a Zsoltárokra, ahol sok Krisztusra vonatkozó prófécia olvasható. Például
Jézus Krisztus mennyei királlyá való megkoronázását a Zsoltárok 45:3–7. verse írja le. Pál apostol idéz ebből a zsoltárból a Zsidók 1:8, 9-ben és a 6. és 7. verset Jézus Krisztusra, Isten Fiára alkalmazza.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2023. márc. 7. 11:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!