Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként elfogadhatom a...

Keresztényként elfogadhatom a megállapítást, hogy egy az Isten és Mohamed az ő prófétája?

Figyelt kérdés

Tegnap a tv-ben hangzott el ez a mondat , talán a 13 harcos ment valamelyik adón. Elgondolkodtam, hogy én keresztényként ezt a megállapítást elvégre bátran el is fogadhatnám, hiszen miért kellene nekem hadban álnom az arabokkal emiatt. Persze, 1 az Isten és miattam Mohamed is lehet az ő prófétája, hiszen az araboknak is támaszthatott Isten egy prófétát, hogy helyre tegye a dolgokat. Ki vagyok én, hogy ezt az állítást megkérdőjelezzem. Elhiszem. De én attól függetlenűl saját magam számára egy utat, egy igazságot és egy életet választottam, ami Jézus.

Én hozzá, Jézus Krisztusoz imádkozva kaptam erőt a folytatáshoz és nem Mohamed nevét mondtam ki imámban. Ráadásként az arabok sem tagadják Jézust, tehát nyilván ők sem juthatnak el Jézus nélkül az Atyához.

Hogy van ez? Ha valaki azt mondja, hogy Egy az Isten és Mohamed az ő prófétája, akkor attól zárkózzam el? Vitatkozzak vele keresztényként? Vagy szóra sem méltassam?

Ki hogy látja ezt a történetet?

2023. febr. 26. 18:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9 Nem "a kereszténység" nyilvánít szenté valakit, erre csak az egyházak képesek. Szent Istvánt a katolikus egyház nyilvánította szenté még a nagy egyházszakadás előtt. De eleve nem minden keresztény egyházban van kultusza a szenteknek, de még azok közül az egyházak közül is, amelyekben jelen van, számos olyan egyház van, amelyik nem tiszteli konkrétan Szent István királyt.

Egyébként nagyon helyes, hogy vannak kérdéseid. De ellentmondás látok abban amit leírtál. Szentekről beszélsz, aztán azt kérdezed, hogy Isten miért hagyná magára a híveket évezredekre? Na és a csodatévő szentekkel mi van? Az pedig, hogy nem támasztott prófétát azóta, az pontosan azért van, mert az Újtestamentummal lezárult a kinyilatkoztatás.

De még ha küldene is Isten prófétát, akkor az a próféta nem mondhatna olyasmit, ami szöges ellentéte annak, ami a korábbi kinyilatkoztatásokban szerepel, mert ezzel alá ásná azokat.

És ha Mohamed mégis Isten prófétája volt, akkor bizony mind megyünk a levesbe. A Korán szerint Jézus nem támadt fel, mert nem halt meg a kereszten. Pál apostol pedig azt tanította, hogy ha a Krisztus nem támadt fel, akkor a hitünk hiába való.

2023. febr. 26. 20:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha elismered, hogy Mohamed próféta, azzal megtagadod a Szentháromságot, hiszen az iszlám szerint az hamis, ergo bukod a kereszténységet.

A muszlimok nem tagadják Jézus létét, elismerik prófétaként, de tagadják isteni mivoltát

Hogy leállsz-e vallási kérdésekben vitatkozni, az a te dolgod, de nem hiszem, hogy sokra mennél vele. Legfeljebb a másik tévedéseit javíthatod, egyébként hallgasd meg és fogadd el az álláspontját.

2023. febr. 26. 22:29
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Gondold át mégegyszer józanul és következetesen és bölcsen.

Mt.11,13. Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.

Aztán jött Jézus az Isteni kinyilatkoztatás!

Mohamed hamispróféta volt!!! Sem időben, sem tanaiban sehogysem egyeztethető össze az élő Istennel. Semmi köze az igazsághoz!!! Mondvacsinált önjelölt próféta, nem több, ez Mohamed!!!! 20 évébe telt míg átírta Mózes Tóráját és azt merte állítani, hogy Gábriel arkangyal tanította. Borzalmas sületlenség és hazugság!!!

Szomorú ez az emberi sötétség, logikátlanság, következetlenség, ismeret hiányosság stb.

2023. febr. 27. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!