Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Dalai Lama donthet ugy,...

A Dalai Lama donthet ugy, hogy halala utan nem "emberi lényként" reinkarnalodik?

Figyelt kérdés

Elorebocsajtom, nem vagyok buddhista, tény azonban, hogy a mogotte lévo spiritualitas érdekel. Elkezdtem Oszentsége a Dalai Lama életrajzat olvasni, ennek kapcsan fogalmazodott meg bennem a kérdés...Ha ugy értelmezzuk, hogy o a 13. Dalai Lama reinkarnacioja, akkor feltételezhetoen ebbol az kovetkezne, hogy a 15. Dalai Lama a jelenlegi vezeto reinkarnacioja lesz...

Viszont oszentsége azt mondta, elképzelheto, hogy akàr nem emberi testben szuletik ujja...

Ez valoban elképzelheto, ha igen, mi alapjan valasztjak meg az uj vallasi vezetot?

(ha nagyon nagy butasagokat irtam, elnézést, mint emlitettem, nem vagyok gyakorlo buddhista..)

2010. okt. 5. 12:03
 1/5 anonim válasza:
8%
Nem lehetséges, ugyanis nincs reinkarnáció!...Halál után van menny és pokol!
2010. okt. 5. 12:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha elfogadom, hogy menny és pokol van, akkor tételezzuk fel, hogy létezhet reinkarnàcio is, ok?:)
2010. okt. 5. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy ember sem dönthet arról, hogy mivé reinkarnálódik, a dalai láma sem.
2010. okt. 5. 14:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A reinkarnációról az ember földi életében nem dönthet. Az egó nem képes ebben dönteni, és az egó nem is reinkarnálódik, hanem a testtel együtt meghal. Lelkünknek az a része, amelyik újjászületik, tulajdonképpen az isteni rész bennünk. Az isteni rész pedig eldönti, hogyan tovább, milyen tapasztalatokat visz majd magával. Az isteni rész nem "egy emberre szabott", ezt meg kell érteni. Tágasabb, mint az egyén. A dalai láma isteni önvalója újjászülethet más formában is, de akár formákban is. Azaz több formában. Az istenit elég nehéz behatárolni.
2010. okt. 5. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen dönthet, csak a kutyát se érdekli :D
2010. okt. 5. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!