A new age követői tényleg rituális/szent maszturbációt, nemiséget és szexualitást végeznek? Tényleg hedonisták? Miért ilyen gusztustalanok?
Egy hagyományos buddhista tanító osztotta meg ezt a videót a Facebook-oldalán, kifigurázva ezzel a new age spiritualitást, ami ellen már számtalanszor felszólalt. Azt állította, hogy a tantrikus szövegeket még csak véletlenül sem szabad szó szerint értelmezni, úgy, ahogy le van írva. Ezenkívül támadta a new age képviselőit azzal is, hogy szembe mennek a buddhista 5/10 fogadalommal (hasonló, mint az ábrahámi vallások követőinél a Tízparancsolat, szintén tiltja a paráználkodást). Más hagyományos, "konzervatív" vallások képviselőktől, tanítóitól, "szakértőktől" is hallottam már olyan támadást a new age ellen, hogy rettenetesen erkölcstelen nézeteket hirdet.
Szintén hallottam egy new age tanítóról, aki konkrétan a legszentebb dolgok egyikének tartotta a szex minden formáját, különösképp a maszturbációt, a mindenféle szexpózt, az érzékiséget, az élet más területein való élvezetek mellett. Ő úgy gondolta, hogy a legszentebb életmód a hedonizmus. Osho, vagy másik nevén Radzsnís Csandra Mohan Dzsain tanításainak kb. ez állt a középpontjában, követőit szerzeteseknek, meg mádhuknak nevezték, de egyáltalán nem jellemezte őket a hagyományos önmegtartóztatás, önmegtagadás, lemondás, mind életmód. A hindu papok, szerzetesek és vallási tanítók szexgurunak, meg vaginagurunak gúnyolták, míg Görögországból a kereszténység elüldözte, és a pátriárka elérte, hogy tiltsák is ki az országból, a muszlimok is ki voltak rá, mert azt mondta a szentkőre, hogy "a világ legmocskosabb köve", még a zsidók és a buddhisták fújtak rá, mert a próféták, buddhák stb. kifigurázásának tartották.
Tényleg rituális/szent maszturbációt, nemiséget, szexet folytatnak (hallottam olyan Istennő imádójáról, aki gyakorlati értelemben szent prostitúciót is alkalmazott)? Tényleg hisznek a szexmágiában? Tényleg hedonisták és az élvezeteket szentnek és spirituálisnak tartják? Miért ilyen bűnösök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!