Szeretnék többet tudni a nazarénus vallásról, vannak itt nazarénusok?
Magyarországon iszonyúan kevés nazarénus van, kevesebb mint 2000 fő, csekély az esély, hogy itt találkozol velük.
De ismerek egy párat, aki otthagyta a vallását és adventista lett. Mit szeretnél róluk tudni, hát ha tudok segíteni?
Ha megengeded 2-es, én is kérdeznék:
Van a közösségnek weboldala, vagy honnan lehet a legpontosabb információkat megtudni róluk? Persze olyan, ami elérhető és nem kell az ország másik részébe utazni érte.
Nincs weboldal.
Azt tudom tanácsolni, hogy személyesen informálódj, jópár városban van gyülekezet.
Talán egyszer megéri elmenni, mégha messzire is van.
Merre vannak gyülekezetek? Te hol tudsz?
Légyszíves írd le ide az összeset (településnevet).
Köszönöm.
Vannak gyülekezetek többek között
Budapesten
Szegeden
Hódmezővásárhelyen
Békéscsabán
Pakson
Baján
Kaposváron
Keszthelyen
Pécsett stb.
Én annyit tudok, hogy abból, amit egyszer hallottam, az Istennel való kapcsolatot fokozatokra osztják és olyan módon, ami véleményem szerint rossz hatással van az Istennel való kapcsolatra és nincs összhangban a megtérés, valamint az Istennel való járás valódi folyamatával, mikéntjével.
Most pontosan nem emlékszem, hogy hogyan volt ez a fokozatokra osztás.
2023. 02. 12. 21:23-as válaszoló vagyok.
Ezt még hozzáteszem:
Ha minden igaz, és jól emlékszem, hogy Nazarénus gyülekezetről hallottam azt, amit leírtam, valamint nem történt félreértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!