Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit akart mondani ezzel a...

Mit akart mondani ezzel a hittestvér?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok... mondtam a hit testvérnek; vágyom feleségre, hiszem hogy az Úr az utamba sodorja, egy istenfélő, kedves, szelídlelku hűséges feleseget készít nekem az Úr...

erre mondta a testver: ámen! de hidd el jobb egyedül szolgálni az Urat...

mit jelent ez? hogy jobb egyedül szolgálni az Urat?

2023. jan. 20. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem tőle kérdezted meg?
2023. jan. 20. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

"mit jelent ez? hogy jobb egyedül szolgálni az Urat?"

Azt, hogy szektás.

2023. jan. 20. 21:38
 3/8 szp72 ***** válasza:
35%

Mit jelentene? Azt, hogy házasság nélkül.

"Azt szeretném, ha mentek volnátok a gondtól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi dolgok kötik le: hogyan járjon férje kedvében. Ezt javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy a feddhetetlen életre és az Úrhoz való osztatlan ragaszkodásra segítselek titeket." (1Kor 7,32-35)

2023. jan. 20. 22:12
 4/8 A kérdező kommentje:
3# nekem hiányzik a sexualitas az életemből. még csak 22 éves vagyok nem 70
2023. jan. 21. 05:41
 5/8 tgt ***** válasza:
47%
Kérdező: teljesen rendben van, hogy vannak szexuális vágyaid. Ez nem bűn, hanem egészséges dolog, Isten teremtette ilyenné az embert. Isten azt akarja, hogy férfi és nő a házasságban örömteli, kielégítő szexuális életet éljen. Keresd meg a párodat, aki boldoggá tud és akit te is boldoggá tudsz tenni.
2023. jan. 21. 05:59
 6/8 szp72 ***** válasza:
24%

Én nem mondtam kérdező, hogy ne házasodj, mindössze válaszoltam a kérdésedre.

"Jobb megházasodni, mint vágytól égni." (1Kor 7,9)

2023. jan. 21. 06:37
 7/8 anonim ***** válasza:
43%

Igen, ezt mondta Pál is, vagyis hogy "jobb házasságban élni, mint szenvedélyben égni".

Pál apostol senkire sem gyakorolt nyomást, mindenki saját szuverén döntésére bízta hogy mit választ.

Ő egyedülálló volt és első kézből tudta megtapasztalni annak az előnyeit az ő életében. Ő azt pártolta, ám nagyon kiegyensúlyozott volt a tanácsaiban ez ügyben.

Az is biztos, hogy (már akinek szempont) a házasság nem fog automatikusan megóvni az erkölcstelenségtől senkit. Sok áldást és örömet adhat, amelyet egyedülállóként nem tudsz megtapasztalni, de nagyon sok terhet és felelősséget is követel, aminek sajnos nem mindenki tud megfelelni.

Tehát nagyon fel kell rá készülni. Lehet hogy nem is az a legnagyobb feladat, hogy megtaláld az igazit, hanem az, hogyan tudod tartósan sikeressé és boldoggá tenni a kapcsolatodat?

Persze ha szépen sorjában lépegetsz és már a párválasztáskor figyelembe veszed az isteni útmutatásokat, akkor ez egy nagyon jó alap. Lehet rá építkezni.

De ha ez az alap se jó, akkor ne várj csodát.

Szerintem már itt az elején elrontják sokan...

De gondolom kérdező ismered azt a bibliai verset is, hogy a "hármas kötél nem könnyen szakad el". Vagyis az a házasság, ahol Isten a harmadik személy, vagyis az a kapocs, amit Isten ad, az erős lesz!

2023. jan. 21. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:

#4 Pál sem 70 éveseknek írta, amit írt, lásd a kontextust.

De a kérdésedre a konkrét válasz szp72 idézete.

Az, hogy Isten konkrétan neked mit készít, azt meg Tőle személyesen kell elvenned. Egy viszont biztos, ahogyan a 7-es is írta, a házasság nem a szexuális vágyak kiélésének az eszköze kell, hogy legyen, hanem egy mély szellemi, lelki kapocs és közösség egymással, s ennek az egységnek és odaadásnak a kifejeződése a szexuális oldal is.

2023. jan. 22. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!